Steinkjer – Molde 2: 1-2

Det gikk lenge mot poengdeling i Steinkjer, men Daniel Berg Hestads mannskap nektet å gi seg. Molde tok ledelsen ved Eman Markovic etter 35. minutter, før hjemmelagets Thomas Okstad Sletvold utlignet bare minutter etter. Lagene holdt hverandre til 1-1 langt inn i overtiden, men fire minutter etter at klokka hadde passert 90 minutter, dukket midtstopper og kaptein Leo Østigård opp og satte inn vinnermålet. Seiersmålet som kom på overtid kunne ikke smakt mye bedre, i følge trener Thomas Mork.

– Det var utrolig deilig! Vi fikk et frispark midt på halvdelen, som Simen Hagbø løftet inn i feltet. Først så det ut som om frisparket var alt for høyt, men den landet perfekt på pannebrasken til Leo Øsigård på bakre stolpe, forklarer han til Rbnett, via telefon, like etter kampslutt.

Solid første omgang

Molde leverte en solid første omgang, og dominerte det meste av banespillet inn mot pause. Allikevel utlignet vertene like før hvilen. Men de tre poengene gikk til riktig lag, mener han.

– Vi var klart best i den første omgangen, og hadde fortjent å gå inn til pause med ledelse. Dessverre var vi ikke effektive nok foran mål. Jeg noterte hele 6-1 i målsjanser til oss før hvilen. Etter pause kom hjemmelaget ut som et helt nytt lag, og det ble mye jevnere enn i den første. Men, da vi fikk inn scoringen på overtid, følte jeg vi fortjente det. Alt i alt synes jeg vi tar tre fortjente poeng, sier Mork.

Tabelltopp

Molde 2 lå på 2. plass på tabellen før møtet borte mot Steinkjer, tross tapet for Verdal sist. Med seier og tre poeng i Nord-Trøndelag inntok laget tabelltoppen i 3. divisjon avdeling 5, i alle fall midlertidig. Stjørdals-Blink, som hadde tabelltoppen før Molde 2 var i aksjon, møter Tillerbyen i morgen, lørdag.

– Det er godt å være tilbake på tabelltopp etter tapet sist. Nå skal det vel riktig nok sies at Stjørdals-Blink kan passere oss med seier i morgen, men det kan vi ikke gjøre noe med.

– Er målet å holde seg helt i toppen, også resten av sesongen?

– Vi vil bare vinne så mange kamper som mulig, så får vi se hvor det ender, sier han moderat.

Snudd bortestatistikken

Laget har til nå i år vunnet borte mot Sverresborg og Tillerbyen, og tok i kveld sin tredje borteseier for sesongen. Steinkjer er det tredje laget fra Trøndelag Berg Hestads mannskap har overlistet.

– Tre borteseire er faktisk det samme som de siste tre sesongene til sammen, så det er vi selvsagt veldig fornøyd med. Vi diskuterte det mye før sesongstart at vi måtte bedre oss på bortebane, og det synes jeg guttene har tatt til seg. Det viser styrke, sier Mork.