Eide / Fræna: Mandag opplyste prosjektleder Anne Thorsrud til Romsdals Budstikke at det kun var mulig å stemme én gang per IP-adresse. Men dette er feil. Stemmegivere påpeker overfor Romsdals Budstikke at de har stemt flere ganger.

IKT-sjef Eystein Hj. Skjærpe i Fræna kommune bekrefter i en e-post at det er mulig å stemme flere ganger.

Beklager

Thorsrud er den første til å beklage feilinformasjonen hun ga.

– Da jeg svarte Romsdals Budstikke mandag, dagen før folkemøtet, hadde jeg feil opplysninger. Det skyldes en internkommunikasjon som ikke har vært god. Jeg ble klar over det dagen etter folkemøtet.

Hun sier at når det forholder seg slik, er det viktig å ha manglene i bakhodet når en tolker resultatet av undersøkelsen.

– Det skal gå an å kjøre en filtrering etterpå og komme ned på én stemme per IP-adresse. Kan hende vi gjør det. Men det er klart – får vi flere enn 13.500 stemmer, som er det samla folketallet, kan den ikke brukes.

Stopper ikke

Undersøkelsen går ut søndag. Det er uaktuelt å stanse den nå. Arbeidsgruppa vil vurdere hvor mye den skal vektlegges.

– Vi venter til vi har resultatet og ser om noe kan brukes, sier Thorsrud.

Fredag formiddag kl. 09 var 5600 stemmer avgitt. Kl. 14.52 onsdag var tallet 3859, fordelt slik: Hustad 93, Freneid(e) 1450, Hustadvik(a) 2199, Vågeid(e) 117.

Endelig resultat med fordeling vil foreligge ved midnatt søndag 28. mai.

Eide og Fræna blir etterlyst

Romsdals Budstikke har registrert at en del innbyggere, særlig i Fræna, mener at Fræna burde vært med som alternativ.

Arbeidsgruppas leder Tove Henøen sier at de i møtet 2. mai konkluderte med at en ikke skal bruke nåværende navn.

– Vi er ganske enige om at når en skal skape en ny kommune, vil ikke Eide og Fræna hver for seg være viktige lenger. Det er vesentlig å skape et nytt navn. Vi vil unngå at den ene skal ha følelsen av å bli innlemmet i den andre, sier Henøen.

Foreslo Eide og Fræna

Kjell Lode (KrF) og Sofie Elisabeth H. Brekken (Ap) foreslo under møtet Eide og Fræna burde tas med sammen med de fire andre alternativene. Forslaget ble nedstemt. De forlangte protokolltilførsel på dette.

– Det later til at Freneid(e) og Hustadvik(a) har flest tilhengere. Hvordan tror du navnet på nykommunen vil bli bestemt?

– Jeg tror det blir en politikeravgjørelse. Politikerne er valgt til å ta bestemmelser. Jeg tror det blir vår jobb å ta det vanskelige valget. Så må vi bare stå for det vi vedtar, sier Henøen.

Du kan stemme på dit navneforslag her.