Robert Varhaugvik ble skremt da det natt til mandag smalt kraftig og han så kulehull i vinduet på stua.

– Jeg satt i sofaen og var på veg til å legge meg, da jeg hørte det skarpe og høge smellet. Jeg skjønte først ikke hva det kunne være, men når jeg så kulekullet ble jeg veldig sjokkert, sier han.

Trodde først det var ekte

– Jeg trodde umiddelbart at det var skutt med skarpt våpen og at noen kom for å prøve å drepe meg. Etter hvert så jeg at det var skutt med lettere våpen og at kula bare hadde gått gjennom det ytterste glasset, sier Varhaugvik.

Det var en lettelse å se at det bare var luftvåpen, men ikke mindre sjokkerende at noen kom for å skyte på huset, midt i boligstrøket, med flere barnefamilier i nærheten.

– Når jeg sto ved vinduet etterpå, så jeg en bil som kjørte av gårde, og fulgte med den. Jeg tror det er lokale ungdommer. Det er hårreisende at noen kan finne på sånt, dette kan ikke få utvikle seg, sier Varhaugvik.

Flere skuddsteder

Han er ikke den eneste som har opplevd skudd med luftpistol. I et innlegg på Facebook er det flere som har kommentert at de har hørt skudd eller sett kulehull andre steder på øya også.

På pinsemenigheten Klippen, var det kulehull på vinduet ved inngangsdøra denne uka.

– Jeg oppdaget kulehullet i vinduet denne uka, og det må ha skjedd etter gudstjenesten vi hadde på søndag, sier Levi Løvik ved pinsemenigheten.

Jeg synes det er ganske alvorlig og litt skremmende at noen driver på slik. Det har vært 3–4 tilfeller i alle fall denne uka, sier Løvik.

Kan ikke få fortsette

Ordfører Bernhard Riksfjord ble kjent med saka torsdag kveld. Også han så diskusjonene om skudd på vinduer på Facebook.

– Slik atferd vil vi ikke ha her. Å oppføre seg på denne måten er helt bak mål, sier Riksfjord, som presiserer at han ikke er kjent med verken hvem som står bak episodene eller hvor stort omfang det har.

– Må ryddes opp

– Uansett om dette er rent hærverk eller noe annet føler jeg meg trygg på at politiet vil ta tak i det og ordne opp, sier Aukra-ordføreren. Han mener det må tas tak i med en gang.

– Vi ser i sosiale medier at det skrives mye om dette nå. Mitt håp og min oppfordring er at det må ryddes opp i det nå. Dette er skadeverk. Og særlig hvis det er skyting med luftpistol eller liknende, så er det helt uakseptabelt, sier Riksfjord.

Brukt luftvåpen

Politiførstebetjent ved Sund lensmannskontor Dag Kringstad besøkte Robert Varhaugvik tirsdag morgen for å se på skadene.

– Det er ganske klart at det må ha vært brukt et luftvåpen fra 10–15 meters avstand. Så det er nok avfyrt fra vegen eller gangvegen, sier Kringstad.

Han forteller at prosjektilet fra luftpistolen ble funnet mellom det ytterste og innerste glasset på vinduet.

Ikke fare for personskade

Han sier det ikke virker som om det var skade for personskade.

– Jeg ønsker ikke å bagatellisere dette, men det blir nok å regne som skadeverk. Jeg skjønner at det kan oppfattes som ubehagelig, men det var ingen stor fare for liv og helse, sier Kringstad.

Han sier det står flere navn på blokka, som kan vente seg å bli kontaktet av politiet.

– Det er jo et lite miljø på øya her. De skyldige var nok fullstendig klar over hva de gjorde, og var kanskje ute etter å plage noen. Vi må ta kontakt og høre deres side av saka, og vurdere konsekvensene, sier politiførstebetjenten.