Folkemøtet om navn på nykommunen startet klokka 19, og det engasjerer tydeligvis. Ute skinner sola og temperaturen er behagelig.

Foredrag

Bjørn Austigard holder foredrag. Han har lagt innføringen i navnekunnskap humoristisk opp, og får som vanlig god respons.

Ytre seg

Utover kvelden får folk anledning til å ytre seg. Det er satt opp bord med navnelapper, der folk kan kommentere, og en person sitter og tar imot synspunktene som folk skrev ned.

Opinionsundersøkelse

Det vil bli mulig å stemme på de fire alternative navna som er med i finalerunden: Hustadvik(a), Freneid(e), Hustad, Vågeid(e).

Prosjektleder Anne Thorsrud sier at opinionsundersøkelsen vil foregå på kommunenes heimesider, der alle kan avgi stemme på det de synes kommunen skal hete.

-Det blir ett spørsmål: «Hva mener du den nye kommunen skal hete?» Opinionsundersøkelsen blir åpnet i folkemøtet hvor folk kan begynne å stemme allerede der. Foreløpig resultat blir presentert i slutten av møtet. Det vil være åpent å stemme på navnet helt fram til 28. mai kl. 24.00.

Nettsidenes adresser: www.frana.kommune.no og www.eide.kommune.no.

Fyller seg opp

Ved møtestart var det 400-500 personer i salen, ifølge interimsfellesnemndas leder Egil Strand, som ønsket velkommen. Arrangøren har satt ut 420 stoler. I tillegg er det plass på tribuna. Totalt kan 600 personer få sitteplass.

Valgte Hustadvika

Bjørn Austigard sa til Romsdals Budstikke dagen før foredraget at han visste hva han ville ha valgt. Han røpet at han ville ha stemt på Hustadvika om han hadde hatt stemmerett. Valget hans falt fordi dette navnet er det som folk ellers i landet umiddelbart vil kjenne igjen. Men han presiserte: -Jeg har ikke stemmerett!

Ny nettside

I dag er det oppretta ny heimeside for nykommunen: nyeeideogfranakommune.no.

Der kan folk finne informasjon om alt som skjer.

Avstemming

Under møtet kunne folk i salen stemme med telefonene sine på ei adresse som en finner på heimesida: http://bit.ly/enkonavn

Freneid(e) og Hustadvik(a) kjemper om seieren

Resultatet av den ikke avgjørende avstemmingen i salen ga 156 stemmer til Freneid(e) og 147 til Hustadvik(a). Vågeid(e) fikk 7 og Hustad 3 stemmer. Dette indikerer at en etter alt å dømme vil få to alternativ som vil passere målstreken nokså likt.

Tirsdag 13. juni skal fellesnemnda komme med sitt anbefalte forslag til nytt kommunenavn.

Leder av navnegruppa Tove Henøen sier til Romsdals Budstikke at politikerne vil ha mange følere ute for å sikre seg et best mulig bilde av folkemeningen. Avstemmingen på nettsida er en av dem.