Molde – Kristiansund 2-2

MOLDE (Rbnett): Lørdag formiddag tok Molde imot Kristiansund i den tredje serierunden av årets nasjonale G16-serie. Bortelaget åpnet best på Aker stadion, og allerede midtveis i den første omgangen sto det 2-0 til gjestene.

Lenge slet Molde-spillerne med å få spillet til å sitte ordentlig, men mot slutten av kampen tok MFK mer og mer over. Det var slett ikke ufortjent at Jakob Nyland Ørsahl satte inn reduseringen fire minutter før slutt etter en god Molde-kontring. På overtid var den offensive MFK-spilleren på farten igjen, og satte opp Anders Iversen som satte inn 2-2.

– Det ble noen hektiske sluttminutter. Jeg føler vi stanger imot dem lenge. Vi spilte egentlig litt uten selvtillit i den første omgangen. Jeg er litt usikker på hvorfor. Det stemte liksom ikke helt for oss før vi fikk inn 1-2-målet. Da vi fikk inn reduseringen ble vi svært motiverte, sier Nyland Ørsahl som med mål og målgivende var direkte avgjørende til at laget fikk med seg et poeng i naboduellen.

Fryktet at utlikningen skulle bli annullert

– På scoringen min fikk jeg først ballen ut i feltet. Jeg skjøt egentlig litt på instinkt, og det var godt å se at den gikk inn i hjørnet. Da vi utliknet var jeg egentlig ganske sikker på at det var offside. Selv om jeg følte meg ganske sikker på å bli avvinket, spilte jeg ballen videre til Anders som satte den i mål, sier Nyland Ørsahl som er blant spillerne som er født i 2001.

Molde står med fire poeng etter de tre første kampene, og laget ligger på fjerdeplass i sin avdeling. Laget kan ikke havne lavere på tabellen, om de skal greie målet for årets vårsesong.

– Vi ønsker jo å være så gode at vi også kan spille mot de beste på høsten. Da gjelder det å komme seg inn blant de fire beste på vårsesongen, slik at vi kvalifiserer oss til A-pulja. Det har vi absolutt muligheter til, og det er målet, sier trener Thomas Ulven.

For til sommeren samles nemlig de fire beste i de to G16-puljene til en A-serie, mens de resterende lagene går inn i en B-pulje.

– Målet er å komme blant de fire beste lagene på vårsesongen, slik at vi kvalifiserer oss for A-pulja og får møtt de beste lagene. Jeg har tro på det. Vi har en bra nok stall til å kunne klare det, sier Nyland Ørsahl.

Håper på «utfordrerplass»

Neste kamp for MFK i den nasjonale G16-serien er borte mot Brann neste helg. Kampen mot Rosenborg 11. juni er den eneste av de fire siste kampene Molde har igjen på hjemmebane. Nyland Ørsahl håper han kan bruke de neste oppgjørene både til å spille seg til A-pulja, men også for å vise seg fram selv.

– Jeg håper jeg kan bli med på utfordrersamlingen i Porsgrunn i sommer. Jeg skal trene mye, og gjøre det jeg kan for å prestere i disse kampene. Da kan det gå, sier MFK-spilleren om talentleiren som samler noen av de beste 15- og 16-åringene i landet.