Tidligere i mai skrev Romsdals Budstikke at Godteland på Moldetorget holdt midlertidig stengt, og at butikkens fremtid var usikker.

Tirsdag denne uken åpnet Romsdal tingrett konkurs i boet til Moldegodt AS, som er selskapet som har drevet butikken i Molde. Det var eieren selv som begjærte oppbud.

Over 1,2 millioner i gjeld

Moldegodt AS, som er registrert som et aksjeselskap i Brønnøysundregistrene, ble etablert 20. mars 2015. Godteland-butikken har holdt til i Mester Grønns tidligere lokaler i 1. etasje, som ligger like ved siden av Big Bite.

Fristen for å melde krav i boet er 20. juni. Første skiftesamling blir holdt 27. juni.

– I konkursdokumentene fra Romsdal tingrett fremgår det at den samlede gjelden er 1.250.000 kroner. Selskapets aktiva har en anslått verdi på 200.000 kroner, sier bostyreren.

Sju ansatte

Mogstad har fått opplyst at butikken hadde sju ansatte ved konkursåpning.

– Hva skjer videre med disse?

– Det er litt for tidlig å konkludere, da vi er midt i dialog med innehaver. Men det ligger i kortene at det ikke er grunnlag for videre drift, sier han, og utdyper:

– Normalt vil ikke boet videreføre driften i selskapet, noe som vil innebære at de ansatte vil motta oppsigelse fra boet. Dersom en ny aktør kjøper virksomheten og overtar leiekontrakten, vil det være opp til vedkommende å eventuelt ansette den samme arbeidsstokken.

Mange aktører på banen

Roger Beinset, utleieansvarlig for Moldetorget, har tidligere uttalt at han har store ambisjoner for det 130 kvadratmeter store lokalet.

– Vi ønsker å ta tiden det trenger for å få på plass en ny leietaker. Lokalet kan godt stå tomt en liten stund, slik at vi finner en riktig leietaker med et solid konsept. Vi har allerede en liten liste over interessenter, men det er spesielt én som skiller seg ut, sa Beinset til Romsdals Budstikke tidligere i mai. Han vil holde kortene tett til brystet inntil kontrakten med den nye leietakeren er signert.

Torsdag sier Beinset at de nå jobber med mange aktører parallelt, men at det ikke er avklart hvem som skal overta lokalet ennå.