Yngve Thompson (69) i Tresfjord fikk seg en real overraskelse da han nylig skulle flytte et par tresko han hadde satt fra seg i solveggen på verandaen sin.

– Jeg skulle bare flytte på skoa, men så fikk jeg ikke fingrene mine skikkelig nedi. I den ene lå det nemlig en hoggorm, forteller Thompson til Romsdals Budstikke.

Lå sammenkveilet

Han innrømmer at han skvatt til og kastet skoa fra seg så langt han kunne.

– Den fikk seg en skikkelig luftetur, for å si det sånn.

– Men du ble ikke bitt?

– Nei, av en eller annen grunn så beit den meg ikke. Kanskje den ikke rakk det, jeg vet ikke.

Han anslår hoggormen som lå sammenkveilet i skoa til å være maksimalt 50 centimeter lang. De sto rett ved døra inntil veggen på verandaen – døra inn til stua hadde stått åpen i flere timer da han fant den.

– Det var godt den ikke kom inn. Nå må vi begynne å lukke dørene, selv på varme dager. Dette går ikke lengre, sier han.

Les også: Magnus Espeland ble bitt av hoggorm: – Mer dramatisk enn jeg hadde forventet

Masse hoggorm

Det var onsdag 3. mai han fikk den ubehagelige overraskelsen. I løpet av én time denne dagen oppdaget de til sammen tre hoggormer på verandaen.

Thompson bor i en enebolig i Kjøpstad i Tresfjord med en del skog bak huset. At det kommer så mye hoggorm såpass nært innpå er likevel uvanlig, sier han.

– Noe sånt som dette har jeg ikke opplevd før, nei. Også naboene her forteller om mye orm i år.

Opplevelsen med hoggorm i skoa vil trolig få konsekvenser.

– Nå tror jeg vi må jeg kle igjen verandaen. Hoggormen er vel grei nok den, men vi vil ikke ha den opp på verandaen eller inn i huset, sier han.

Ormeår?

Flere lesere har vært i kontakt med Romsdals Budstikke denne våren og fortalt om nærmøter med hoggormen.

Hoggormekspert og førsteamanuensis ved NTNU i Trondheim, Dag Dolmen, sier at nærmøter med hoggormen er vanligst i april og mai.

Treskoa sto rett utenfor den åpne verandadøra da hoggormen kveilet seg ned i dem. Det var først da han stakk henda i dem for å flytte skoa at han oppdaget hoggormen. Foto: Privat