Åndalsnes-feiringa hadde ikke noen tradisjonell dagens tale i år. Da var det ekstra fint at blant annet russepresidentene hadde noe lurt å si.

- Jeg liker ikke så godt taler, så når jeg er 17. mai komité blir det ikke noen tale, sa kultursjef Øystein Valde. Heldigvis for den som da liker slikt, rommet arrangementet etter borgertoget både ord for dagen ved Erling Nevland og en tale ved russen, i tillegg til samtale med tilsammen fire innflytterne. I tillegg hadde Frode Bredeli Aarsbog noen musikalske numre, blant annet en vakker versjon av Norge i rødt, hvitt og blått.

Det er ikke alltid russepresidenters tale har så mye innhold, men rødrusspresident Sigrid Heggem og blårusspresident Tobias Hovde Nuncic fikk stappet ganske mye substans inn i en entusiastisk strøm av velvalgte ord, sammen med den røde tråden «Vipps»/vips.

- Bare ordføren får vippsa noen penger til Måndalen, så har alle skoler blitt oppussa. Det er ikke verst, mente Heggem. De snakket om alt som hadde skjedd i Rauma, med Romsdalstrappa og nytt sentrum. Russepresidentene oppfordret videre folk til å bry seg om alle uansett og ba folket fortsette med å stå på med å arrangere 17. mai mens de er ute.

- Og vips er vi hjemme igjen og da er det vi som baker kaker og arrangerer sa de.

Heggem henvendte seg til publikum og pekte på medrussen:

- Dette er en flott gjeng. Dere bør gjøre alt for at disse kommer tilbake igjen etter studier, sa hun.