MOLDE: Oversikten Romsdals Budstikke har fått Helse Møre og Romsdal til å sette opp, viser at administrasjonen og direktørens ledergruppe teller ialt 147 personer. De aller fleste administrative stillingene er tilknyttet hovedkontoret i Ålesund.

De to tidligere foretakene Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Sunnmøre ble slått sammen til ett helseforetak fra juli 2011. Helse Møre og Romsdal omfatter både den sentrale administrasjonen og virksomheten som drives ved de fire sjukehusa Ålesund, Molde, Kristiansund og Volda. Totalt har helseforetaket cirka 4.800 stillinger, opplyser helseforetaket.

Ledergruppa

Administrerende direktør Espen Remme har ei ledergruppe på 13 personer. Foruten Remme sitter følgende personer i ledergruppa: Helge Ristesund (assisterende direktør), Jo-Åsmund Lund (fagdirektør), Heidi Nilsen (økonomidirektør), Ragnhild Remøy (HR-direktør), Trine Kvalheim (kommunikasjonsdirektør) og sjefene for hver av klinikkene som styrer virksomheten på tvers av alle sjukehusa: Kjersti Bergjord (klinikk for akuttbehandling), Svanhild Tranvåg (diagnostikk), Mona Aagaard Nilsen (drift og eiendom), Astrid Johanne Brandshaug (kirurgi), Henrik Erdal (kvinner, barn og ungdom), Torstein Hole (medisin og rehabilitering) og Ketil Gaupset (psykisk helse og rus).

Til å understøtte direktørens arbeid har helseforetaket en administrasjon organisert i tre stabsavdelinger: Økonomi, fagavdeling og HR-avdeling (tidligere personalavdeling).

Økonomi

Økonomiavdelingen ledes av Heidi Anita Nilsen og teller 39,5 stillinger. De fleste av økonomistillingene, 27,5 stillinger, har kontorsted i Molde. 10,5 stillinger er plassert i Ålesund, 1 stilling i Volda og 0,5 stilling i Kristiansund.

Økonomiavdelinga har to seksjoner; en for lønn og regnskap, og en for analyse og støtte til klinikkene.

Fagavdelingen

Fagavdelingen som ledes av Jo-Åsmund Lund, er delt inn i fire seksjoner: Helsetjenesteavdeling, klinisk IKT, samhandling med kommunene og forskning, innovasjon og utvikling.

Til sammen har fagavdelinga 71 ansatte. 39 av de ansatte er i Ålesund, 13,5 stillinger er i Molde, 6,5 stillinger er i Volda og 5,5 stillinger i Kristiansund.

For 9 av stillingene i fagavdelinga betales utgiftene av andre enn Helse Møre og Romsdal.

Noen av de ansatte i fagavdelinga har deltidsstillinger, og har i tillegg jobb ute i sjukehusa eller ved institusjonene til Helse Møre og Romsdal.

HR-avdelingen

HR-avdelingen håndterer områder som personal, rekruttering og arbeidsmiljø. Avdelingen har tilsammen 22 ansatte. 18 av stillingen i HR-avdelingen er lokalisert i Ålesund, 2 stillinger i Molde mens Volda og Kristiansund har én stilling hver knyttet til HR-avdelingen.

Sitter nær direktøren

Ut over disse tre stabsavdelingene har direktør Remme ei gruppe medarbeidere i administrasjonen som ikke er plassert under en bestemt stabsavdeling. Disse 6,5 stillingene omfatter assisterende direktør Helge Ristesund, styresekretær Hilde Amundsen Flø, kommunikasjonsdirektør Trine Kvalheim og tre kommunikasjonsmedarbeidere.

Driften av sjukehusa fungerer ved at klinikksjefene har avdelingsledere under seg, og avdelingslederne har til sammen 208 seksjonsledere under sin ledelse.

Øverste leder: – En kunnskapsorganisasjon fungerer ikke som en ballong der du pumper inn mer luft, så eksploderer den og alt er ordnet, sa adm. direktør Espen Remme til styret på siste møtet. Foto: RICHARD NERGAARD Foto: Richard Nergaard