Vestnes Energi vil utvikle den gamle kraftverktomta på Livneset til et attraktivt boligområde med 70 leiligheter. Torsdag ble planene presentert på et folkemøte, interessen er stor.

Dersom alt går som smurt, kan byggingen starte allerede i løpet av 2018, opplyser prosjektleder Stein Bergheim.

Men det er mye som skal skje før det. Saka kommer opp i styremøte i Vestnes Energi den 1. juni. Den 22. juni skal generalforsamlingen i Vestnes Energi ha opp saka. Vestnes kommunestyre er generalforsamling, det er også kommunen som eier tomta. Samme dag skal kommunestyret godkjenne reguleringsplanen.

– Med positive vedtak kan prosjekteringen starte til høsten. Da kan det bli salgsstart før jul, opplyser Stein Bergheim.

Stor interesse

Møterommet på Vestnes Fjordhotell var stappfullt da planene ble presentert torsdag kveld. Arkitekt Arnheidur Ofeigsdottir fra Ikon Arkitekt og Ingeniørfirma orienterte om planene og det rent tekniske. Det er planlagt fire ulike størrelser på leilighetene, fra 60 til 120 kvadratmeter. Bygningene blir i tre og fire etasjer, alle leilighetene får utsikt mot sjøen.

Miljø i sentrum

Nettopp plasseringen like ved sjøen midt i sentrum gjør dette boligprosjektet veldig attraktivt. Det er også lagt stor vekt på miljø og attraktive fellesareal.

– Gjennomsnitt kvadratmeterpris er kalkulert til 43 000 kroner. Livneset blir organisert som et sameie med sjøleierleiligheter, opplyser Stein Bergheim til Romsdals Budstikke.

Utbygging

Han legger til at det ideelle ville være å bygge ut hele området i én etappe, men det kan bli aktuelt med to. Her vil etterspørselen avgjøre. Det er mest aktuelt med totalentreprise på prosjektet, understreker han.

I tillegg til mange potensielle kjøpere var også bankene og meklerne sterkt representert på møtet.

De står klar til å bidra, og ser dette prosjektet som svært interessant. Prisen avskrekker heller ikke.

På møtet ble det opplyst at kvadratmeterprisen på det nye Brunvoll-bygget i Molde er 55.000 per kvadratmeter. Dermed ligger det planlagte prosjektet på Vestnes godt under, og her har alle utsikt mot sjøen.

Eiendommen Livneset er på ti dekar. På tomta står det gamle administrasjonsbygget til Vestnes Energi, en lagerhall og et bolighus. Alt dette skal vekk.

Tilbakemeldinger

– Det har vært en gammel tanke å utnytte denne attraktive tomta til boliger. Nå blir den en del av planen for videre utvikling av Vestnes sentrum. Hittil har vi fått bare positive tilbakemeldinger på planene våre, frammøtet her i kveld er faktisk over det jeg hadde forventet, sier Stein Bergheim.

Interesserte kan allerede nå tegne seg som interessert i ny bolig på Livneset, uten noen form for forpliktelse. De kan også komme med ønske om spesielle leiligheter, ble det opplyst. På møtet ble det delt ut brosjyrer om dette.

Stort frammøte på orienteringsmøtet torsdag. Foto: Olav Skjegstad
Alle leilighetene får utsikt mot sjøen.
Arkitekt Arnheidur Ofeigsdottir og prosjektleder Stein Bergheim