Innbyggerne må vente til høsten for å få vite hva slags behandlingstilbud barn skal få ved nysjukehuset.

– Målet mitt er å foreslå et så godt tilbud til barn som mulig, sier overlege Marianne Nordhov som leder arbeidsgruppa for barnetilbud.

3. mai ble arbeidsgruppa som skal anbefale hva slags tilbud barn skal få ved det nye sjukehuset, satt sammen. Gruppa skal ledes av overlege Marianne Nordhov som er både generell pediater og spesialist i nyfødtmedisin ved Universitetssjukehuset Nord-Norge (UNN).

- Vi må få mulighet til å gjøre jobben så grundig som mulig. Jeg mener det er helt urealistisk å ha klar en anbefalt løsning før sommeren.  Tidligst utpå høsten kan arbeidet vårt være ferdig. Det er så store ting som skal vurderes. Blant annet skal det lages en risiko- og sårbarhetsanalyse. Alle barn som legges inn på sjukehus, har krav på den beste kompetansen, sier Marianne Nordhov.

Marianne Nordhov har bred erfaring i å drive tilbud til barn i Nord-Norge.

– Jeg har kjent på kroppen det folk i nordfylket opplever. Det er forståelig at mange er opptatt av hva slags tilbud det skal være til barn. Målet mitt med arbeidet vi skal gjøre, er å gi et råd om et tilbud som skal være så godt som mulig for barn i hele Nordmøre og Romsdal, sier Marianne Nordhov til Romsdals Budstikke.

Direktør Espen Remme forsikret styret i helseforetaket om at arealene som ei barneavdeling trenger, skal sikres i det nye sjukehuset.

– Jeg var vel litt optimistisk da jeg satte tidsfristen for å få rapporten fra arbeidsgruppa før sommerferien. Jeg synes det er både gledelig og betryggende den tilnærmingen arbeidsgruppa og Marianne Nordhov har til arbeidet som skal gjøres med å utrede barnetilbudet.  Dette er et arbeid som griper inn også i utviklingsplanen for Helse Møre og Romsdal. Jeg skal lytte til faglige råd. Det siste vi trenger, er hastverksarbeid. Jeg ser ikke noe problem ved at tilrådningen fra arbeidsgruppa ikke foreligger før i høst, sier direktør Remme.