– De siste seks-syv årene, har vi opplevd en sterk økning i etterspørselen etter øl, sier butikksjef Arild Ånesbug ved Vinmonopolet i Molde.

– Det har vært en økning fra år til år. Nå har vi 280 sorter øl i sortimentet, det er langt mer enn for bare noe få år siden. Det sier sitt om etterspørselen.  Vinmonopolet i Molde er nå en av de polutsalgene som har størst ølutvalg utenom spesialpolene.

Folk vil prøve forskjellig.

Og kundene er av alle typer.

– Det er slett ikke bare den klassiske ølkunden som handler øl hos oss. Det er alle typer kunder, i alle aldre… over 18 år. Typisk er at de vil prøve forskjellige typer øl. En av hver i stedet for flere av en type.

Ånebug setter den sterke økningen i sammenheng med en økende interesse for håndtverksøl.

Godt ølmiljø

– Samtidig har det blitt et godt miljø for ølbrygging her lokalt, som vi blant annet ser med Molde Ølfestival, ølbaren Tapp og Kork samt lokale mikrobryggeri! Det er med på å øke etterspørselen og interessen.

Ånesbug vil ikke ut med hvilke typer øl som selger best på polet

– Men generelt kan en godt si at vi selger mest lyst øl om sommeren, og mørkere øl om vinteren. Og så er det selvsagt stor etterspørsel etter sjeldne øl som det er vanskelig å få tak i, og de skal vi nok bli enda flinkere til å skaffe i framtiden.

Butikksjef ved Vinmonopolet i Molde, Arild Ånesbug. Bildet er tatt tidligere. Foto: Bjørn Brunvoll