Under Molde Næringsforums frokostmøte på Quality Alexandra Hotel fikk de 120 tilhørerne presentert prosjekter som vil gi stor aktivitet i mange år framover, med nytt sjukehus og nye vegprosjekt på E39 og E136 som de aller største.

Vil løfte regionen

Daglig leder Britt Flo i Molde Næringsforum konstaterer at milliardene vil rulle i Romsdal i åra som kommer.

– Det er draiv, kraft, investeringsvilje og pågangsmot i regionen. Det er et kjennetegn for vår region at en hele tida er på i forhold til å investere og utvikle. Det er mange store investeringer. Prosjektene vi har fått presentert i dag, vil være med og løfte næringslivet og regionen framover. Det må være lov å skryte litt utad av det vi nå har blitt fortalt. Det vil gi enorme ringvirkninger for næringslivet og samfunnet når det blir investert så mye her de kommende åra, sier Britt Flo.

Hun framholder at prosjektene som kommer framover, vil være store vitamininnsprøytninger, som vil gi utvikling og ikke minst framtidstro og optimisme.

Sjkukehuset

Prosjektdirektør Helle Jensen i Sykehusbygg orienterte om status og framdrift for nysjukehuset på Hjelset, som skal stå innflyttingsklart sommeren 2022. Da skal det være investert 4,1 milliarder kroner der.

– Når det gjelder framdriften, er vi på plan, konstaterte Helle Jensen.

I gründer Kåre Olav Monstads jobbreisefravært, presenterte Eva Langsten fra Tomren Fish og prosjektleder Jørgen Borthen fra Norsk Sjømatsenter de store planene for et landbasert fiskeoppdrett i Vestnes, hvor det skal investeres 400 millioner kroner.

Kommunale prosjekter

Molde kommune har også en rekke utbyggingsprosjekter på gang, som kommunalsjef Eirik Heggemsnes tok for seg.

– Molde kommune har investert – og vil investere – relativtstore beløp for å utvikle kommunen, Nå kommer sjøfronten, som er den største investeringa som starter opp i 2017. Kostnadsrammen er 130 millioner kr. Det er et spleiselag, der kommunens maksandel utgjør 95 millioner kr, sa Eirik Heggemsnes, som opplyste at prosjektet skal realiseres i samarbeid med Molde og Romsdal Havn IKS og private aktører. Deretter kommer sjøfronten 2 mellom Brunvollkvartalet og Torget.

Blant de andre prosjektene han listet opp, var Molde Idrettspark med Idrettens Hus, 25 nye omsorgsboliger på Hotel Nobel, 25 nye omsorgsboliger og 15 kommunale utleieboliger i de tidligere studentboligene i Fabrikkvegen og nybygg ved Hatlelia barnehage.

Bilby til 400 mill. kr

Daglig leder Bente A. Myrstad i Angvik Eiendom AS orienterte om Bilbyen på Eikrem, og opplyste at investeringene der komer på 400 millioner kroner.

Daglig leder Harald Storvik i Bergmesteren Raudsand presenterte planene for et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand, og status for prosjektet.

Strategisjef Kjetil Strand i Statens vegvesen orienterte om Nasjonal transportplan, med Møreaksen, Bypakken i Molde, ny E39 Lønseth Hjelset og de forestående investeringene på E136 opp Romsdalen.

Prosjektdirektør Helle Jensen i Sykehusbygg sier framdriften på nysykehuset ligger på plan. Foto: Bjørn Brunvoll