Den ambisiøse 16-åringen fra Eide har havnet mellom barken og veden. Han ønsket sterkt å starte på en yrkesrettet utdanning som også gir studiespesialisering. Han står nå igjen med fjerdevalget, som er studiespesialisering (allmennfag) ved Fræna vgs. Det er et scenario han ikke så for seg.

Maks uflaks

– Jeg føler at jeg har hatt maksimal uflaks. Nå har jeg sittet på skolebenken i ti år, og er veldig klar for praktiske utfordringer i tillegg til det teoretiske. Så blir det plutselig bestemt at ingen av mine tre førstevalg blir startet opp. Jeg har jobbet hardt og målbevisst på ungdomsskolen for å få gode nok karakterer til å komme inn på en av de tre linjene som jeg ønsket mest. Det siste jeg ønsket meg var å måtte gyve løs på vanlig studiespesialisering, sier Trygve.

Ingen skam å snu

Håper på nytt vedtak

Faren til Trygve, Bjarne Otnes, forventer at fylkesutdanningsutvalget ser på saken igjen i sitt møte 11. mai. Årets elever må ikke bli offer for en lokaliseringsstrid mellom Molde og Fræna, mellom Romsdal vgs. og Fræna vgs, påpeker han.

– YSK-utdanningen er for dette årskullet et tilbud som hører til Fræna videregående skole. Nå er søkertallet likevel stort nok. Det forventer jeg at fylkesutdanningsutvalget ser, og at de dermed starter opp YSK til høsten likevel. Totalt er det nå snakk om 27 ungdommer som står uten mulighet til et studieløp som gir yrkesrettet tilbud og studiespesialisering, sier Bjarne Otnes.