GJEMNES: Batnfjord-rektor Mari Unhjem skulle gjerne sett at 1. og 2. trinn hadde kortere dager og undervisning hver dag.

– Vi ser at barna blir slitne på slutten av dagen. Det hadde nok vært bedre for barna med kortere dager. Samtidig har noen svært lang skoleskyss, så det er vanskelig å si hva som er best for hver enkelt. Til neste år omfatter ordningen også 3. trinn. I forbindelse med dét legger vi om timeplanen så vi minsker trykket på de tre første åra. Det blir mer temaundervisning, litt lengre friminutt og mindre intense skoledager. Så får de heller litt lengre dag på onsdager fra 4. klasse, sier Unhjem.

– Tas ordningen opp til jevnlig vurdering?

– Dersom det kommer foreldreønsker tar vi det opp. Det vil stå og falle på økonomien, som er stram i Gjemnes, sier Unhjem.

Unhjem har ikke noe tall på hvor mye Gjemnes sparer i bussutgifter som følge av at skolen bare har én heimkjøring fire dager i uka.

– Billettprisen for barna betaler vi uansett, men vi vet ikke hvor mye vi må betale hvis det eventuelt skulle bli satt opp en ekstra buss. Det går ikke buss per i dag, sier Unhjem.