Ok, da, så var det ikke en ordentlig nattklubb. Og den var egentlig likke lagt til Åndalsnes, men til Las Vegas på 1920-tallet. Tilsammen 474 personer løste altså ut billett for å få med seg moroa.

Scena på storsalen i Rauma kulturhus var så nattklubbkul som mulig lørdag kveld, med røde draperinger i og ned fra taket, hengende lamper, sjeselong, en bar i den ene enden og benk med gatelys på utsida. Innom klubben i løpet av de heftige fem kvarterene den holdt åpent – i to omganger (vi var på den siste), var det til sammen rundt 35 aktører, iført tidsriktig glitter og stas eller hvitskjorte og bukse med seler.

Trekantdrama

For niende gang ønsket altså Spectacular-gjengen velkommen til fest, med Åndalsnes storband som følgesvenn, slik de har hatt et par anledninger tidligere. Nytt av året var altså den røde tråden, der det hele var som et lite skuespill, ulikt tidligere show der det bare har vært et tema uten noen historie.

Publikum ble raskt dratt inn i handlingen, der en forfatter (Jørgen Heen Brovold) forelsker seg i barpiken (Marja Katrin Klami). Omtrent samtidig lar han seg også forføre av ei danserinne på klubben (Silje Grødal Rosenfors).

Ikke en eneste replikk, men herlig overbevisende spilt, godt hjulpet av troverdige og stemningsskapende kostymer, rekvisitter og lyssetting, råe, sjarmerende meddansere, samt vokalister og storband i storform på bakerste rad. Det blir til og med såpass dramatisk i handlingen at det blir løsnet skudd av danserinnen, med barpiken som mål. Hun reddes så klart av forfatteren, som etter hvert får en ny sjanse med henne.

Storbandet + Spectacular = trøkk og trivsel

Storbandet kan brukes til mye, men så klart svinger det litt ekstra med storband i en 20-talls-setting. Og så klart det svinger litt ekstra når glitrende og glade amatørdansere får boltre seg til alt fra sax-soloer til rap til Christina Aguileras Candyman, sistnevnte én av flere nummer musikalsk leder i storbandet, Halvor Holm, hadde arrangert for storbandet for anledningen.

– Vi er kjempefornøyde med både gjennomføring og publikumsoppslutning, sa Holm etter teppefall.

– Storbandet og Spectacular trives svært godt i hverandres «selskap», fastslo han.

– Oslo-nivå

Thea Jakobsen fra Ålesund og Trude Tiset fra Trondheim hadde reist helt fra Flisa for å se kamerat og Spectacular-debutant Eiric Lien i aksjon på scena.

– Dette var kjempebra. Man følte faktisk at man var på nattklubb. De som danset hadde stor innlevelse, sa damene etterpå.

De innrømmer at de ble litt overraska over kvaliteten på det de hadde sett.

– Man skulle ikke tro dette var på Åndalsnes, liksom, det var jo helt Oslo-nivå, smilte de.

En annen jentegjeng gliser også stort når de kommer ut fra «nattklubben».

– Dette pleier vi få med oss. De er så flinke. Det var veldig bra med en rød tråd, sier Margrete Ringdal.

Jubileum neste år

Etter show var et slitent, men feststemt ensemble ute i foajeen for å ta i mot klapp og klemmer. Geir Istad fra storbandet i prosjektgruppa var strålende fornøyd før den velfungerende kulturkoalisjoen reiste for å feire.

– Man tenker jo alltid på småfeil som er gjort i koreografien, men vi er tross alt bare amatører, sier hovedkoreograf Liv Tone Lybergsvik.

Ellers var hun godt fornøyd med gjennomføringa. Neste år kan  hun røpe at det blir jubileumsforestilling og «Best of»-show. Ingen grunn til at ikke det også skulle bli en energibombe.