Onsdag denne uka ble det kjent at KrF Møre og Romsdal ville ha en omkamp om ekteskapslova, slik at den ikke lengre skulle likestille ekteskap mellom likekjønnede med et ekteskap mellom mann og kvinne. De ville fremme forslag om dette under helgas landsmøte.

– Mest slitesterkt

Førstekandidat Steinar Reiten sa til Romsdals Budstikke at «Ekteskapet mellom kvinne og mann er et så viktig element for kjernevelgerne våre at vi ønsker å vise tydelig hva vi jobber for». Han sa også at «All statistikk viser at ekteskapet mellom mann og kvinne er mest slitesterkt i forhold til samlivsbrudd. Enten man har samlivsforhold, homofilt eller lesbisk ekteskap, ryker det raskere enn ekteskap mellom kvinne og mann.»

– Gufs fra fortida

Lokalpolitiker i Gjemnes, Stein Brubæk, tordner like fullt mot det som har kommet fram i denne saka.

Til Tidens Krav (krever abonnement) sier han blant annet følgende:

– KrF har ikke klart å redusere meg til en skaphomo som smyger i buskene, men utenpå har et glatt og respektabelt liv i KrFs ånd.

Han mener det hele er et gufs fra fortida, og fyrer løs mot disse holdningene:

– Kristenfundamentalister og kirken har myrdet, torturert, diskriminert og trakassert annerledestenkende i flere tusen år. De står ansvarlige for selvmord, smerte og fortvilelse hos mange i samfunnet.

Steinar Reiten har ikke ønsket å kommentere Brubæks kraftsalve.