Onsdag skrev Romsdals Budstikke at YSK-linja ved Fræna vgs, som består av Bygg og anleggsteknikk og Teknikk og industriell produksjon, ikke starter opp skoleåret 2017–2018 på grunn av for få søkere. Saka ble behandlet av Utdanningsutvalget i mars, som også vedtok at heller ikke Elektrofag SK og Teknikk og industriell produksjon SK ved Romsdal vgs kommer i gang.

– Pulveriserer søknadsmassen

I de foreløpige søkertallene som ble lagt fram i mars, går det fram at til sammen 27 elever har en av disse fire linjene som primærønske.

– Det er tydelig at fylkeskommunen og skolene i sin iver etter å tilby attraktive tilbud både for elever og yrkeslivet, har pulverisert søknadsmassen. Hadde det vært færre tilbud, ville primærsøkerne trolig fordelt seg annerledes, og ett eller flere tilbud kunne blitt opprettholdt, sier Otnes, og fortsetter:

Fikk kort frist

Otnes reagerer sterkt på at elevene fikk beskjed først tirsdag denne uka, med en kort frist til å endre på søknadene sine.

– Utdanningsutvalget fattet sitt vedtak 23. mars. Det tok altså en måned å gi beskjed til de det faktisk gjelder. Det bør ikke være for seint å vurdere dette på nytt. Av de elevene som mister denne typen tilbud, er det sikkert flere som er minst like frustrerte som vi er!

Karstein Opstad, som har en sønn som har søkt YSK-linja ved Fræna vgs, deler frustrasjonen til Otnes.

Interpellasjon ble nedstemt

Torsdag ble en interpellasjon om YSK behandlet i Fylkestinget. Interpellasjonen var framsatt av Randi Walderhaug Frisvoll (KrF), som foreslo at «Utdanningsutvalget behandler saka på nytt 11. mai, der saka blir belyst på grunnlag av mer sikre søkertall». Forslaget falt mot 16 stemmer.