– Jeg ser at Per Vidar Kjølmoen er i media og snakker om at Arbeiderpartiet vil utrede billigere bensin- og dieselpriser for folk i distriktene. Dette er ikke seriøst, det bare lureri fra Arbeiderpartiets side, sier Helge Orten (H) til Romsdals Budstikke.

Arbeiderpartiet vedtok på landsmøtet å få utredet muligheten for å gi distriktene billigere drivstoffpriser enn folk i byene betaler.

Høres Helge Orten mener dette bare er spill for galleriet.

– Lettvint

– Under den forrige regjeringen ble ordningen med fraktutjamning først lagt inn i 2010-budsjettet. Men ordningen ble seinere tatt ut av budsjettet. Den var åpenbart blitt utredet og funnet for komplisert å sette ut i praksis. Derfor mener jeg Arbeiderpartiet vet svaret på det de nå foreslår å få utredet. Det blir bare et lettvint forslag. Og det er etter min mening å kaste blår i øynene på folk, sier Orten.

Høyre-politikeren har en oppfatning av hvorfor Arbeiderpartiet kjører fram bensinpris-saka nå.

– Arbeiderpartiet taper stemmer til Senterpartiet. Nå må Ap finne saker de kan fremme for å tekkes distriktene. Hva er distrikt? Hva er by? Er hele Møre og Romsdal distrikt? Er Molde by eller ikke by? Dette er bare lureri, sier Helge Orten.

– Markedet bestemmer

– Hva vil Høyre gjøre med drivstoffprisene?

– Vi står bak dagens prissystem. Det er markedet som bestemmer prisen på bensin og diesel, selv om en stor del av drivstoffprisen er avgifter. Vi kommer ikke til å legge fram forslag til endringer. Etter min mening fungerer dagens prissystem greit, sier Helge Orten.