«Born To Run - A Springsteen Night» er tittelen på årets show-konspet fra Angvik Hornblowers Band, som tidligere har presentert blant andre Elvis, Beatles og Tom Jones.

Rift om billettene

I år er det 12. gang Knut Marius Djupvik, Leiv Skeidsvoll, André Gussiås Band og Angvik Hornblowers band inviterer til show i Flemma og på Kleive – konserter som er kjent for full trøkk og stor stemning.

– Sånn rift om billettene som det har vært i år, har vi likevel ikke sett maken til. De forsvant fort og gæli på tre minutter, sier salgs- og markedsansvarlig Vegard Indergård i Angvik Hornmusikk og legger til at det fortsatt er billetter til familiekonserten 27. april.

– Hvorfor slik respons?

– Bruce Springsteen er alltid aktuell, og han har vært mye i Norge de siste åra. Det har vært et ønske fra publikum. Dessuten er det en energi, stemning og intimitet i disse konsertene du ikke finner andre steder, sier Indergård, og forteller at totalt er rundt 30 musikere engasjert på scena.

En maskin på scena

Knut Marius, som akkurat har spilt siste forstilling med Jesus Christ Superstar i Tønsberg – og dessuten snart skal bli pappa for første gang – forteller at han alltid har hatt et forhold til Bruce Springsteen.

– The River var en av de første låtene jeg lærte meg på gitar og sang og fremførte som 13-åring. Springsteen står for kvalitetsmusikk med sjel og han har en sterk politisk røst. Seinest i fjor avlyste han en konsert i North Carolina fordi han mente lovene der var i strid med menneskerettighetene. Når en med hans tyngde bruker sånne virkemiddel, blir jeg varm om hjertet. Når han prater, er folk stille, sier Knut Marius.

– Hvilke låter er du særlig glad i?

– Han har en utrolig variert katalog og derfor er det vanskelig å velge. The River er en fantastisk ballade, jeg elsker energien i Born to Run og Pay me my money down blir man glad og engasjert av. Jeg synes også Radio Nowhere er en bra låt som viser at han henger med og kommer til å være aktuell til han gir seg. Disse låtene, og så 100 til. Det mest imponerende er nok snittet. Jeg har aldri hørt en dårlig Bruce Springsteen-låt, sier Knut Marius.

En maskin på scena

Knut Marius forteller at han har opplevd rockeklegenden live i Telenor Arena.

– Det var tre fantastiske timer. Inspirerende, imponerende og fascinerende! Han er en maskin på scena som gir alt og elsker det han gjør. Han er 39 år eldre enn meg. Man skulle tro det var 39 dager, sier Knut Marius, som knapt har gjort Springsteen-materiale fra en scene før.

– Hvordan har du gått løs på oppgaven?

– Jeg føler jeg begynner litt på scratch, og har bare begynt på toppen. Jeg ser på litt årstall, tolker tekst og prøver å bli kjent med han gjennom de låtene vi skal spille. Det er utrolig spennende, sier Knut Marius.

Uslåelig pakke

Knut Marius forteller at konsertene i Flemma er helt spesielle for ham.

– Jeg har vært der i 12 år nå og jeg føler at vi – Horn Blowers, bandet, meg, publikum og selvsagt sjefen sjøl, Leiv Skeidsvoll – har greid å få til en pakke som er uslåelig. Det er flere ganger vi har hatt stående trampeklapp etter første låt og da har vi to timer igjen. Og stemninga synker ikke etter det, for å si det sånn! Flemma, Leiv og Angvik Hornmusikk har fått en spesiell og udødelig plass i hjertet mitt og det går på så mye mer enn musikken. Jeg vil si at disse konsertene er en eneste stor tommel opp-helg og da trives jeg godt!

HVA: «Born to Run – A Bruce Springsteen Nite»

TID OG STED: Flemma Grendahus 28. og 29. april, Kleive 10. juni.

Her fra konserten i Flemma Grendahus (eller Flemma Music Hall som det heter denne helga) i 2015. Foto: Hugo Tingvoll