Tampere: Denne helga ble den siste runden av denne sesongens Euroleague i undervannsrugby spilt. Dette er den femte utgaven av turneringen som er for de beste lagene i Europa, og Molde UVK har vunnet samtlige av dem. Denne sesongen var intet unntak.

Førsteplassen ble sikret i avslutningsrunden i Tampere i Finland i helga.

19-0

– Vi spilte først mot Malmö lørdag. Der vant vi 19-0 i en kamp hvor vi i utgangspunktet ventet tøff motstand. De manglet noen spillere, og vi spilte godt. Søndag møtte vi tyske Malsch, som var laget som lå nærmest bak oss på tabellen. Men vi visste også at vi sikret seieren i Euroleague dersom vi slo dem, noe vi også gjorde. Til slutt vant vi 4-0. I den siste kampen på søndag vant vi 9-0 over hjemmelaget Tampere, forteller Jakob Larhammer til Romsdals Budstikke.

Tidligere i år ble Molde-spiller Iver Bjørnerem nok en gang kåret til ligaens beste spiller, med lagkameratene Jørgen Ulvestad og Bård Inge Pettersen som de neste på lista.

Ubeseiret

Molde vant alle sine kamper denne sesongen, og gjør stort sett som de vil mot de andre lagene i Europa. Totalt har det faktisk bare blitt tre tap i Euroleague på de fem sesongene det har blitt arrangert.

– Vi setter Euroleague høyt på lista over hva vi ønsker å oppnå. Vi trener oss opp mot disse turneringene, og ønsker å gjøre det godt der, sier Larhammer.

– Vi legger grunnlaget for suksessen i en fantastisk arbeidsmoral og en utrolig vilje til å gjøre det godt. Vi er stadig sulten på å få til gode prestasjoner, noe vi også gjorde denne gangen, sier han.

– Hvordan greier dere å motivere dere til nye kamper, når dere vinner såpass enkelt som dere gjør?

– Det er dette vi elsker å drive med. Det er gøy å få til gode prestasjoner. Så er det jo godt å kunne legge til en ny gullmedalje i samlingen. Og vi går selvsagt for det samme neste år.

– Trenger dere tøffere motstand for å bli bedre selv?

– Vi ønsker alltid å utvikle oss, og vi gjør det vi kan for å være noen hakk foran de andre lagene. Vi ser bare positivt på det å få inn noen andre sterke lag som kan utfordre oss, sier Larhammer.

NM til helga

Spillerne feiret Euroleague-seieren med en god middag søndag kveld, men skal ikke suge på karamellen for lenge.

– Vi går for nytt gull når vi skal spille NM i Oslo neste helg. Da krysser vi fingrene for nye jubelscener.