Trondheim: Lørdag delte Sparebank 1 SMN flere stipend til unge talenter i næring, idrett og kultur fra Trøndelag og Nordvestlandet. Blant de 25 vinnerne var fotballspiller Emilie Nautnes fra Gossen. 18-åringen, som spiller i eliteserien for Arna-Bjørnar, mottar dermed 20.000 kroner i stipend.

Juryens begrunnelse

Dette skriver juryen:«Emilie har flyttet til Bergen for å satse på norsk elitefotball og er elev på toppidrettslinja ved Tertnes videregående skole. Emilie spiller nå for toppserielaget Arna-Bjørnar, etter å ha vært innom Molde FK og Fortuna Ålesund. Emilie tilhører NFFs prosjektgruppe Morgendagens landslagsspiller og har både A-landslag og en profesjonell karriere som mål for de neste sesongene. Emilie er 18 år og kommer fra Aukra.»

Banken mottok over 400 søknader fordelt på kategoriene næring, idrett og kultur. Vinnerne ble kåret etter nøye vurdering av fagjuryer.

Opptatt med seriekamp

Emilie spilte selv eliteseriekamp mot LSK Kvinner lørdag, laget som har vært Norges beste de siste sesongene, og hadde ikke anledning til å være med på markeringen i Trondheim lørdag.

Mot LSK Kvinner greide Arna-Bjørnar å spille 1-1, og står dermed med to poeng etter de to første serierundene. Nautnes har startet begge kamper.

– Talentstipendet hjelper til slik at jeg kan fokusere med på fotball, og det gir meg mye motivasjon. Det er en anerkjennelse både for meg og kvinnefotball, sier Nautnes til Romsdals Budstikke.

Pappa Geir Are og søstrene var dem som var til stede i Trondheim og mottok stipendet for Nautnes.

PS: Vinneren av hovedstipendet på 50.000 kroner, ble håndballspiller Silje Katrine Waade. Hun ble blant annet EM-vinner med det norske A-landslaget før jul.

mottok prisen: Emilie Nautnes hadde ikke anledning til å ta imot prisen selv. Fra høyre: Geir Are Nautnes (far), Andrea Nautnes (søster), Elisabeth Birkelund Nautnes (søster), Morten Bjørsvik (Elisabeths kjæreste). Foto: Privat