Ute var det sur vind og nysnø i fjella. Men inne i rådhussalen gjorde butikkene i Molde Sentrum sitt for å skape vårstemning for rundt 250-300 publikummere lørdag formiddag.

– Over 100 modeller skal vise dere vårens trender hos butikkene i Molde sentrum, sa konferensier Margareta Rose Molnes, daglig leder og medeier av Høyer AS - og ikledd en rosa festkjole for anledningen.

Alt er lov!

Molnes innledet med å fortelle om årets vårmote.

- Det handler om å finne sin egen identitet. Alt er lov! Vi ser mye farger i år, og mye print - det er blomsterprint, dyreprint og logoer. For herrene er moten behagelig. Det er kortere bukser, og bomberjakker er fortsatt med i motebildet, sa Molnes.

Til å introdusere showet hadde Molde Sentrum hyret inn trioen Amtmann Lehts døtre. De spilte tre sanger; én av den om det mest våryre vesenet de vet om, nemlig downhill-syklister. I svette tights.

Over 20 butikker deltok

Over 20 butikker i sentrum deltok med antrekk, tilbehør og hårfrisyrer. Og skal vi tro det som ble vist fram på catwalken, er det blomstrete bluser, søte, blomstrete kjoler, kortere bukser - gjerne med vidde - , sneakers med platå og Derby-sko med høy såle, ola- og bomberjakker, forseggjorte fletter og blomsterpynt i håret som gjelder for jentene.

Søte og fargerike merker og broderte blomster ser vi mye av på jeans, topper og jakker. Og solbrillene er hippie-inspirerte, med fargede glass. Av farger er rosa og rødt særlig hot i år - og gjerne i kombinasjon! Sporty antrekk der collegegensere og hettegensere dominerer er fortsatt aktuelt, t-skjorter med print og skjorter med rysjer og volanger.

For menn eble det vist stilsikre dresser, gjerne i brunt, grått eller mørkeblått, som fortsatt er smale og tettsittende. Tilbehøret var enkelt og elegant, med cleane sko, kvalitetsveske og tidløse briller. En blazer som matches med chinos - også for gutta skal de være litt kortere - og en enkel genser så vi flere varianter av. For en mer avslappet stil blir hettegenser og bomberjakke ikke feil!

- Fant dere ikke noe dere ikke likte her, så vet ikke jeg. Nå skinner sola også. Det er bare å gå ut og nyte, sa konferensieren etter det timelange showet.