Vinnere: Med sin interaktive turistinformasjon, vant Bekkevoll ungdomsskole med oppdragsgiver Molde og Romsdal Havn IKS. F.v. Synne Emilie Stornes, Ramona Hjelle Eliassen, Thomas Osnes og Emil Brandrud. (Foto: Bjørn Brunvoll)

Vinnere: Med sin interaktive turistinformasjon, vant Bekkevoll ungdomsskole med oppdragsgiver Molde og Romsdal Havn IKS. F.v. Synne Emilie Stornes, Ramona Hjelle Eliassen, Thomas Osnes og Emil Brandrud. Foto: Bjørn Brunvoll

2. plass: Gossen Barne- og ungdomsskole med et rør for sølefri helling fra kartonger. På bildet: Sima Kamal Hajji-Ahmad, Christine Nerbø Landøy, Hannah Luisa Schirmer, Hans Andre Otterlei Haukvik, Jørgen Eckhoff Husøy og Lars Småge Terøy. (Foto: Bjørn Brunvoll)

2. plass: Gossen Barne- og ungdomsskole med et rør for sølefri helling fra kartonger. På bildet: Sima Kamal Hajji-Ahmad, Christine Nerbø Landøy, Hannah Luisa Schirmer, Hans Andre Otterlei Haukvik, Jørgen Eckhoff Husøy og Lars Småge Terøy. Foto: Bjørn Brunvoll

3. plass: F.v. Marita Nauste Hammerø, Gard Aunebakk Slenes Vadsten og Andre Bergseth fra Eidsvåg barne- og ungdomsskole, med presentasjon på hvordan Sucom skal markedsføre seg bedre i Eresfjorden og Eikesdalen. (Foto: Bjørn Brunvoll)

3. plass: F.v. Marita Nauste Hammerø, Gard Aunebakk Slenes Vadsten og Andre Bergseth fra Eidsvåg barne- og ungdomsskole, med presentasjon på hvordan Sucom skal markedsføre seg bedre i Eresfjorden og Eikesdalen. Foto: Bjørn Brunvoll

produktinformasjon og gave: F.v. Joacim Bolli, Kristian Maridal, Lina Maria Søvik, Phillip Solberg og Sara Bråten fra Eide barne- og ungdomsskole hadde laget merking for trapper fra Melby Snekkerverksted og ei gave for gode kunder. (Foto: Bjørn Brunvoll)

produktinformasjon og gave: F.v. Joacim Bolli, Kristian Maridal, Lina Maria Søvik, Phillip Solberg og Sara Bråten fra Eide barne- og ungdomsskole hadde laget merking for trapper fra Melby Snekkerverksted og ei gave for gode kunder. Foto: Bjørn Brunvoll

Sjø og fiSke: Elever fra Midsund skole På bildet er: Kacper Wojnicki, Lea Rakvåg, Olivia Tomren Løken, Bodil-Kristin Nygård, Marius Hagset. De videreutviklet prosjektet Sjø og fiske, og skulle legge til rette for storkommunen. (Foto: Bjørn Brunvoll)

Sjø og fiSke: Elever fra Midsund skole På bildet er: Kacper Wojnicki, Lea Rakvåg, Olivia Tomren Løken, Bodil-Kristin Nygård, Marius Hagset. De videreutviklet prosjektet Sjø og fiske, og skulle legge til rette for storkommunen. Foto: Bjørn Brunvoll

Sosiale Rom: F.v. Matea Eiken Faksen, Linn Enger Innerdal og Kasper Vik har laget en presentasjonen om det nye sosiale rommet som skal bli i Tomrefjord Idrettsbygg. (Foto: Bjørn Brunvoll)

Sosiale Rom: F.v. Matea Eiken Faksen, Linn Enger Innerdal og Kasper Vik har laget en presentasjonen om det nye sosiale rommet som skal bli i Tomrefjord Idrettsbygg. Foto: Bjørn Brunvoll

Elever framførte ideer for næringslivet

Vant med turist-app

Kreativ og entusiastisk ungdom konkurrerte i innovasjon torsdag. Bekkevoll trakk det lengste strået med sin digitale turistinformasjon.

Molde: Det var niendeklassinger fra Aukra, Nesset, Molde, Eide, Vestnes og Misund som var invitert til Romsdalsfinalen Innovacamp 2017. Innovasjonscampen ble arrangert av Molde Næringsforum i Bjørnsonhuset.

– Vi forventet en pallplass, men det var overraskende at vi skulle vinne, sier Synne Emilie Stornes entusiastisk. Vi tror at grunnen til at vi vant, var at vi har jobbet veldig hardt med ideen, og tenkt utenfor det som allerede er oppfunnet og hva som er realistisk å få gjennomført, sier hun.

Bekkevollelevene fikk et oppdrag av Molde og Romsdal Havn, der de skulle løse problemet med å gi turister informasjon nå som det ikke er turistinformasjon i Molde lenger. Elevene foreslo å utvikle en turistinformasjons-applikasjon for telefon. Og en digital informasjonstavle for turistene plassert i sentrum av byen. Foran 300 andre niendeklassinger og en jury fra næringslivet presenterte elevene sine prosjekt. Det er bedrifter som har kommet med forslag til oppdrag elevene skulle løse. Bare i Molde har 37 bedrifter gitt hele 52 oppdrag. Kriteriene for å vinne var å være mest nytenkende, bruke teknologi, at det er gjennomførbart.

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Leses nå
 
Pluss +

– Glem omkampen!

Varaordfører Sidsel Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.

Klinge vil heller ikke ha noen omkamp

Men Senterpartiets førstekandidat mener helseforetakene roter det til.

Vil ikke ha omkamp om fellessjukehuset

– I fylkesstyret er det enighet om dette, sier Geir Inge Lien i Sp.

– Eikrem er aktuelt igjen

Kjersti Toppe (Sp) godtar ikke fellessjukehus på Hjelset med færre sengeplasser

– Vi kan ikke slappe av nå

Fylkesplansjefen mener det er viktig at Molde og Fræna tenker samarbeid når folketallet går nedvoer.

Solskjær preget av terroren:

– Jeg har selv vært der på konsert flere ganger

Sender varme tanker til sin gamle hjemby etter bombeangrepet.

Roger Moore er død

Skuespilleren, som har spilt i sju Bond-filmer, døde tirsdag som følge av kreft.

– Glem omkamp om nytt sjukehus

Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.