Vedtaket om en finansieringsramme på 130 millioner kroner for Sjøfronten del 1 ble vedtatt mot de fire stemmene fra Fremskrittspartiet. Vedtaket forutsetter medfinansiering fra andre slik at kommunens andel begrenses til maksimum 95 millioner kroner.

Byggestart for del 2, Torget, godkjennes når medfinansiering fra grunneiere/næringsliv er klar, senest innen 1. juli 2017, heter det i vedtaket.

– Må bla opp

De fleste som tok ordet i kommunestyret onsdag roste planene som skal bety en oppgradering og innby til økt bruk av Moldes sjøside.

– Dette blir kjempebra! Nå må vi få gårdeiere og grunneiere til å bla opp, formante Bjørn Jacobsen (SV) i et flammende innlegg som medførte skryt sjøl fra politiske motstandere.

– Dette er ei viktig sak for byen, kommunen og hele regionen, sa Gerd Marit Langøy (H).

Partikollega Britt Janne Tennøy var ikke bekymret for medfinansieringen.

– Dette vil gi økt aktivitet og føre til at næringslivet blomstrer, sa hun.

– Dette er byutvikling på sitt beste, sa Jan Erik Nyland (H), som sjøl driver utestedet Syd på kaia. Dette fikk Margareth Hoff Berg (Frp) til å stille spørsmål ved Nylands habilitet i saka.

Ordfører Torgeir Dahl (H) avviste problemstillingen og sa at saka omfattet så breie interesser for hele byen at mange med næringsinteresser i sentrum i så fall ville være ihanbile.

Også Senterpartiet, som tidligere har villet utsette saka, applauderte.

Ola Sønderland (MDG) hadde tegnet inn en ny torgkiosk innfelt i terrenget, og kalte de framlagte skissene for gubbete.

– Her må vi få inn noen unge sivilarkitekter, sa han.

Sa nei

Sindre Pedersen (Frp) varslet at han ville stemme imot:

– Vi tar inn 80 millioner kroner i eiendomsskatt, og så bruker vi 100 millioner kroner av innbyggernes penger uten av vi engang vet hva vi skal bygge, sa han.

Han etterlyste mer konkrete planer, og viste til at han på sine seks år som medlem av plan- og utviklingsutvalget ikke én gang hadde blitt spurt om å komme med innspill.

– Alt har blitt slengt på bordet: Det skal koste 130 millioner kroner, og slik skal det bli!

Han advarte også mot å fjerne parkeringsplasser i sentrum, noe han mente ville føre til at enda flere vil legge handelen til Roseby og Molde storsenter.