Molde: – Jeg ser på dette som et valgkamputspill fra Senterpartiet i Kristiansund, sier Torgeir Dahl (H) på spørsmål om hva han tenker om tirsdagens oppslag i Tidens Krav.

– Men jeg må innrømme at jeg stusser litt på faktagrunnlaget i Senterpartiets utspill. Dette fordi det dras opp noen funksjoner her det aldri har vært usikkerhet rundt. Det har hele tiden vært klart at sjukehuset skal ha ei fullverdig fødeavdeling. Det skal bygges et komplett akuttsjukehus med traumeavdeling, og da er selvsagt alle viktige støttefunksjoner tilgjengelig til enhver tid. For meg virker det derfor å være noen små brister i kunnskapsgrunnlaget til de som vil ha dette til politisk behandling nå. Fødeavdelingen har ligget inne både i idéfase- og konseptfasedokumentet, sier Dahl.

Felles kamp

– Når det gjelder barneavdeling – der er Nordmøre og Romsdal omforent. Vi jobber for å få dette med i nysjukehuset og er utålmodige for å få en beslutning. Helseforetaket har omsider igangsatt et arbeid for å avklare dette, sier Dahl.

– Så det er uaktuelt å ta dette opp til ny politisk behandling i Molde kommune?

– Ja, for sjukehuset som nå er beskrevet gjennom konseptdokumentet, er i tråd med idéfaserapporten. Diskusjonen som pågår nå, og som vi er en del av, er hvorvidt det skal være ei barneavdeling her, og det jobber vi sammen for å få til både i Nordmøre og i Romsdal.