Shan på hulen Bruno Gagro (på bildet f.v. foran: Øyvind Hovde, Emilie Bjørnstad og Ørjan Lægreid - f.v. bak: Johan Jenssen Bakken og Marius Trøan Hansen).
(Foto: Bruno Gagro)

Shan på hulen Bruno Gagro (på bildet f.v. foran: Øyvind Hovde, Emilie Bjørnstad og Ørjan Lægreid - f.v. bak: Johan Jenssen Bakken og Marius Trøan Hansen). Foto: Bruno Gagro

– Verdifulle år med Lærlingan

Gruppa Shan ga nylig ut sin første singel. Til høsten kommer plata Confessions. Vokalist Emilie Bjørnstad gir musikklinja og Lærlingan i Molde mye av æren for at hun gikk den musikalske veien.

– Vi som spiller i Shan ble kjent da vi studerte musikk ved Universitetet i Agder. Vi startet som et eventband høsten 2014, men fant fort ut at vi ville lage egne ting, sier vokalist Emilie Bjørnstad fra Molde (23).

Lyttende Molde-publikum

Gruppa Shan slapp 25. mars sin første singel, Stay. De har også spilt inn albumet Confessions, som slippes til høsten. I den anledning er de på promoturné sammen med artist Andrea Niane. De har spilt på Hulen i Bergen og på mindre plasser, som Bryne og Stord. Nylig var de innom Rød i Molde, før Trondheim, Hamar og Oslo stod for tur.

– Det var utrolig hyggelig å spille i Molde. Det var et godt, lyttende publikum, sier Bjørnstad.

– Hva spiller dere?

– Musikken er alternativ pop-rock, med referanser fra soul, blues, retro, country roots og americana. Vi bruker lite elektronikk og er opptatt av at det skal låte organisk, sier Bjørnstad.

Har skrevet låtene

Plata mikses og mastres i disse dager, og er spilt inn i Kongshavn studio. Produsent er Bjørn Ole Rasch.

– Det er jeg som står for tekstene. Musikken blir til gjennom en kollektiv komponeringsprosess. Tilbakemeldinger på singelen har vært god, sier Bjørnstad.

– Hvorfor heter plata Confessions?

– Dette er også navnet på en av låtene. De fleste låtene handler om personlige erfaringer, refleksjoner rundt livet, både på dypere og mer humoristisk plan. Felles er at de handler om «confessions», innrømmelser. Det er lettere å bruke musikken til å gi uttrykk for det som er vanskelig å snakke om, sier Bjørnstad.

Red Hot og Lærlingan

Bjørnstad vokste opp i Molde, og forteller at hun alltid har vært interessert i musikk.

– Det tok for alvor av da jeg begynte på musikklinja og ble med i Lærlingan. Jeg har vært med på utrolig mye gøy. Åra i Lærlingan, med andre ungdommer og Rolf Magnus Orø, har vært utrolig verdifulle, sier Emilie Bjørnstad, som flere ganger har deltatt på den årlige Medan dei er heime-konserten i romjula.

I tillegg er hun for mange kjent som gjestevokalist i Red Hot under romjulskonserten.

Ambisjoner

23-åringen har bachelor i rytmisk utøvende musikk fra Universitetet i Agder. Neste vår er hun ferdig med masterstudiet i utøvende improvisert musikk og jazz ved Norges musikkhøgskole i Oslo. Målet er å bli musiker på fulltid.

– Jeg vil være mest mulig utøvende musiker, men kommer kanskje til å ta PPU, praktisk pedagogisk utdanning, så jeg kan jobbe som lærer i tillegg, sier Bjørnstad.

– Hvilke planer har du med Shan framover?

– Vi er ambisiøse, og gira på å drive det videre. Når Confessions er ferdig miksa kommer vi til å ha fokus på å skrive mye nytt, sier Bjørnstad.

Mer å lese på Rbnett:
 

Romsdals Budstikke ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert etter publisering. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg.

Det er lettere å bruke musikken til å gi uttrykk for det som er vanskelig å snakke om

Emilie Bjørnstad
Leses nå
 
Pluss +

– Glem omkampen!

Varaordfører Sidsel Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.

Klinge vil heller ikke ha noen omkamp

Men Senterpartiets førstekandidat mener helseforetakene roter det til.

Vil ikke ha omkamp om fellessjukehuset

– I fylkesstyret er det enighet om dette, sier Geir Inge Lien i Sp.

– Eikrem er aktuelt igjen

Kjersti Toppe (Sp) godtar ikke fellessjukehus på Hjelset med færre sengeplasser

– Vi kan ikke slappe av nå

Fylkesplansjefen mener det er viktig at Molde og Fræna tenker samarbeid når folketallet går nedvoer.

Solskjær preget av terroren:

– Jeg har selv vært der på konsert flere ganger

Sender varme tanker til sin gamle hjemby etter bombeangrepet.

Roger Moore er død

Skuespilleren, som har spilt i sju Bond-filmer, døde tirsdag som følge av kreft.

– Glem omkamp om nytt sjukehus

Rykhus (Ap) avviser Sp-utspillene om sjukehus.