Det er Tidens Krav som skriver dette (krever innlogging). Ifølge avisa har Kristiansund Sp tatt initiativ til en ny politisk behandling av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR), som er vedtatt bygd på Hjelset.

– Vi ber formannskapet om fornyet behandling av sak om felles sjukehus for Nordmøre og Romsdall sier leder Berit Frey i Kristiansund Senterparti til Tidens Krav.

– Usikkert

Hun mener det knytter seg usikkerhet til innholdet i nysjukehuset.  Som kjent er det fortsatt uklart hvordan tilbudet til barn blir.

– Forutsetningene som lå til grunn for vedtaket om felles sykehus var etablering av et felles fullverdig sykehus. SNR skulle inneholde alle funksjonene samlet fra Molde sjukehus og Kristiansund sykehus. Vi ser nå at flere funksjoner blir lagt til Ålesund sjukehus. Det er ikke akseptabelt for våre innbyggere at viktige sykehusfunksjoner som barneavdeling og fødeavdeling og andre sentrale funksjoner fordeles til Ålesund og Trondheim og ikke blir lagt til SNR, sier Frey til Tidens Krav.

Sp vil ha bystyret med seg på følgende vedtak: «Bystyret i Kristiansund forutsetter at sykehuset i Kristiansund opprettholdes med dagens funksjoner fram til sykehuset for Nordmøre og Romsdal kan tilby alle de tjenester som var forutsatt ved tidligere vedtak. Videre må nødvendige tiltak på veinettet være vedtatt iverksatt innenfor en rimelig tidsplan, det vil si innarbeidet i NTP. Sykehuset i Kristiansund skal ha stedlig ledelse».

Blir debatt

Ordfører Kjell Neergaard (Ap) bekrefter at det blir en diskusjon om saka alt i formannskapet 25. april.

– Så spørs det om hvordan dette formelt skal behandles. Slik forslaget framstår nå, egner det seg kanskje best som en interpellasjon til bystyret, sier ordføreren til TK.

Kristiansund har som kjent gått til rettssak for å få kjent vedtaket om lokalisering på Hjelset ugyldig. De tapte første runde i tingretten, men har anket til lagmannsretten.