De siste årene har Moldejazz invitert til konserter i Alexandraparken lørdagen før festivaluka offisielt åpnes.

I år blir intet unntak, i det festivalen inviterer til vorspiel med John Olav Nilsen og Nordsjøen, samt Atlanter, bandet der Arild Hammerø fra Fræna er med.

– Vi har mange spillesteder som skal opp samtidig, og det er en fordel for oss å få kjørt ting i gang. Samtidig er det en helg der mange kommer hjem til byen. Når heller ikke Di Derre spiller på Løkta, er det heller ingen stor konkurranse, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.

Anledning til folkefest

Konsertene starter henholdsvis kl. 21.00 og 23.00, men parken vil være åpen fra kl. 19.00. Billettprisen blir på 350 kroner.

– Vi gleder oss til å presentere John Olav Nilsen og Nordsjøen, et av de hotteste norske bandene i 2017. Og Atlanter, som også gjør det kjempebra, tror jeg aldri har spilt i Molde før, sier Solli.

– Det er ikke et veldig jazzete program ?

– Nei, men så er ikke dette en del av hovedprogrammet. Vi ser heller på det som en anledning til å lage ytterligere folkefest, sier Solli, som allerede har bebudet at teltet og parken blir annerledes i år; med et smalere telt, flere småtelt og flere lounger, og en publikumskapasitet på 1400-1500.

Blir fest på Løkta også

Roy Heggdal, hotellsjef hos Molde fjordstuer, forteller at det har vært dialog med Moldejazz og Hans-Olav Solli om jazzvorspiel.

– Det blir arrangement hos oss også, men vi er ikke helt klare til å gå ut med detaljene, sier Heggdal.

Søndag 16. juli kl. 18.00 tar MFK i mot Strømsgodset til hjemmekamp, og Heggdal forteller at det blir arrangement i tilknytning til kampen.

– Også lørdag, samt i jazzuka og den siste helga, vil det skje ting hos oss, som vi vil komme tilbake til, sier Heggdal.

HVA: Jazzvorspiel i Alexandraparken

TID OG STED: Lørdag 15. juli fra kl. 19.00 til 01.00

Det var musikalsk stille fra John Olav Nilsen, kjent med bandet Gjengen, i tre år. I år kom han tilbake med ny plate og nytt band; Nordsjøen med Lars Andreas Eriksen (t.h.) og Einar Vaagenes. Foto: Eirik Ullebø
Bandet Atlanters kreative sentrum er Jens J. Carelius Krogsveen (gitar, vokal) og Arild Hammerø (gitar, vokal). Musikken beskrives gjerne som Vidde-blues, som en nordisk utgave av ørken-blues. Her fra Øya i 2012. Foto: Ole Foss