MOLDE: Og ikke bare det: Så langt i år har 4 prosent flere besøkt Molde kino enn i samme periode i fjor. Det er målt mot et fjorår som var det best besøkte for Molde kino siden 1983, slik det også var i landet som helhet.

– Det som teller, er alltid hvilke filmer vi har. Sjøl med fint vær og fotballkamp mandag, var det over 400 her, sier kinosjef Geir Hammerø.

Det er særlig to ferske filmer som har slått positivt ut på besøkstalla.

– Vi har hatt to motorer i påska. «Fast and furious åtte» er den som virkelig drar opp tallene, med 2091 billetter solgt. Og det sjøl om den har gått bare halve påskeferien, fra onsdag, sier Hammerø. Dermed forventer han å melke gode besøkstall fra den bilsentrerte actionfilmen en stund framover.

Den andre motoren for kinobesøket har vært familiefilmen «The Boss Baby», med 1350 tilskuere i løpet av påskeuka.

Den tredje mest besøkte har vært skrekkfilmen «Get out», med 350 tilskuere.

Skjønnheten og udyret har gått lenge, og dermed bare trukket «restgjester» i påska.

Gode lokaltall for kvalitetsfilm

– Dere har hatt mange ulike filmer på programmet i påskedagene?

– Ja, vi har kjørt veldig bredt – fra Fast and furious til islandske «Hjartasteinn». Den ble sett av 55 personer, som faktisk er ganske bra på landsbasis. Jeg sjekka nasjonale tall og ser at vi har hatt bedre besøk på den i Molde enn de har hatt i Trondheim, Kristiansand og Drammen. Vi har et godt publikum på smal kvalitetsfilm i Molde, sier Hammerø.

Og:

– Slike filmer gir ikke høge besøkstall, men er viktige for den totale bredden i tilbudet. Vi kunne levd lenge på Fast and furious og droppet alt det andre, men kinoen skal være for alle. Det er som med all annen kultur – børs og katedral må gå hånd i hånd. Det er filmer som Fast and furious som gjør at vi kan ta inn filmer vi vet vi taper penger på.

Norsk skrekk, og

Nå har Hammerø en viss forventning til den norske skrekkfilmen «Lyst» som kommer til helga, der han viser til at «vestnesmiljøet har vært involvert».

Bla a har Per-Ingvar Tomren fra Vestnes vært sentral for spesialeffekter, i tillegg til at han har en liten rolle i filmen.

– Ellers har «The Guardian of the Galaxy» premiere onsdag 26. april, opplyser Hammerø.

Barneheimsfilm

For den som er opptatt av kvalitetsfilm, bør danske «Det kommer en dag» være noe å se fram til, mener kinosjefen.

– Den minner litt om Kongen av Bastøy, som er fra livet på en forbedringsanstalt. Den danske filmen er fra oppvekst på en barneheim. Det er en vond film å se. Den ble godt mottatt på Kosmorama-festivalen i Trondheim.

«Det kommer en dag» har premiere 28. april.

Boss Baby: Familiefilmen dro 1350 tilskuere i påskeferien. Foto: 20th Century Fox
godt fornøyd: Kinosjef Geir Hammerø. FOTO: ERIK BIRKELAND Foto: ERIK BIRKELAND