Lilja Aarø Scarfi (14) elsker å synge. Nå skal hun få ha arbeidsuka si på studioet der HigasaKite, Lissie og Maria Mena spiller inn sangene sine.

Mandag kveld tok Lilja Aarø Scarfi fra Åndalsnes med seg ukulelen sin på bussen og reiste til Sunnmøre. I likhet med de andre elevene på 9. trinn ved Åndalsnes ungdomsskole skal hun nemlig ha arbeidsuke denne uka. Via tilfeldigheter havnet Lilja altså med praksisplass hos Momentium, som blant annet står bak det velrennomerte studioet Ocean Sound Recordings.

«Oppdaget» via Facebook

Det var nemlig slik at mor til Lilja, Guro Aarø Scarfi, i vinter filmet en liten video der dattera spiller ukulele og synger Julia Michaels «Issues». For en sjelden gang la hun den ut på Facebook-siden sin, til jubel og delinger fra nær og fjern. Filmsnutten er for øvrig sett nærmere 11.000 ganger så langt.

– En bekjent av oss sendte meg plutselig melding og ba nærmest om tilgivelse for at hun hadde delt filmen med en annen bekjent, Lars K. Hustoft, uten å spørre om lov først, humrer mor Guro. Hustoft er blant annet manager for Gabrielle og han likte det han hørte fra sofaen på «Næs». «Lilja er en av de som jeg virkelig tror at kan få til noe hvis hun fortsetter å øve», skrev han.

– Det var rart en som høyt oppe i musikken sier noe sånt, smiler Lilja beskjedent fra sofaen, kvelden før avreise.

– Men da er du kanskje på riktig spor?

– Det gir meg litt mer trua, ja.

– Veldig glad

Da temaet arbeidsuke siden kom opp, kom Guro på å spørre om det var muligheter for å få ta den på Giske.

– Hustoft var bortreist sjøl den uka, men i stedet fikk han altså ordnet det så hun fikk være med Momentium. Firmaet står i praksis bak både Ocean Sound, Terminalen Byscene og diverse festivaler.

Akkurat hva hun skal gjøre, vet hun ikke helt ennå, men kontaktpersonen Terje Erstad, som er studiosjef hos Ocean Sound, har skrevet at det blir ei variert uke med mange forskjellige oppgaver, blant annet i studioet.

– Det blir spennende å se hvordan de gjør greiene sine, sier Lilja.

– Jeg ble veldig glad for å finne en praksisplass der jeg kan gjøre noe jeg virkelig liker.

Lidenskap

Mora, Guro Aarø Scarfi, kan skrive under på at vi har med en svært lidenskapelig sanger å gjøre. 14-åringen synger og klimprer seg gjennom store deler av dagene.

– Det kan vel ikke kalles øving akkurat. Du sitter jo bare og koser deg, påpeker mora.

Av og til synger hun også sanger og melodier hun har laget sjøl.

Lilja er ikke den som tar av, selv om hun skal ha drømmejobben i ei uke. Bare noen få venner har så langt fått høre om den spesielle praksisplassen.

– De synes det høres kult og spennende ut, smiler Lilja.

Uvurderlig

Guro drømte sjøl om en karriere i sangen.

– Jeg kjenner meg veldig igjen, sier mammaen som er glad på datteras vegne.

– Her får du jo uvurderlige kontakter i musikkverden og sett hva som skal til for å oppnå drømmen dersom den nå er å være artist, sier Guro.

– Hva tenker du om denne muligheten dattera di får?

– Jeg håper hun får ei uke som hun vil huske resten av livet. Kanskje vil hun vokse på det også - og stå enda sterkere i hva hun vil og ikke vil i framtida.

Lilja Aarø Scarfi (14) tror arbeidsuka på Giske blir givende. – Det blir spennende å se hvordan de gjør greiene sine, sier hun. Foto: Ragnhild Bakke