– Lysgården er et fantastisk fint bygg. Og Skaret er en perle som nesten alle har et forhold til. Beliggenheten er helt perfekt, bare ti minutter unna byen. Jeg er veldig glad for at eiendomsselskapet mitt fikk tilslaget på dette praktbygget, sier Geirr Falch Eikrem til Romsdals Budstikke.

Eikrem Eiendom AS kjøpte Lysgården høsten 2015. Siden i fjor høst har det pågått en storstilt ombygging og innvendig totalrenovering. Det har allerede resultert i det Falch Eikrem kaller «Moldes kuleste utleieleilighet». Han har først og fremst korttidsleie i tankene.

Tømmer-penthouse

– Leiligheten er nærmere 120 kvadratmeter stor, den har tre soverom med sju sengeplasser. Her er alle fasiliteter og to store terrasser med utsikt rett mot Skarvannet og fjellene rundt. Leiligheten er den første av fire som kommer i Lysgården, forteller Falch Eikrem.

De tre andre leilighetene som er planlagt er henholdsvis 72, 71 og 45 m2 store. Eikrem Eiendom betalte 2,5 millioner kroner for Lysgården, som er 1067 kvadratmeter stort fordelt på to etasjer. Den ene delen bygges altså om til leiligheter, mens den andre fløyen er utleid til lokallaget til Norges jeger- og fiskeforbund.

Hele spekteret

Det store spørsmålet er hva slags utleiemarked utbyggeren ser for seg på Skaret, et sted som er mer kjent for skiturer, geiter og kjøttkaker. Blant mye annet. Skaret er lik utflukter, rekreasjon og husmannskost.

– Markedet? Det er hele spekteret. Her kan man leie leilighet fra to-tre dager til flere måneder. Ikke minst tenker jeg på næringslivet. Her har jeg husvære av meget høy standard til sju arbeidere, og det er bare i den første leiligheten. Eller hva med bryllupsfeiring? Påskeferie? Firmafester? Her er det alle muligheter. Den største utleieenheten på Eventyrlige Skaret er fra før av 55 kvadrat, nå blir det langt større alternativ, understreker Geirr Falch Eikrem.

Han humrer litt over at det nå blir «Geir og Geirr» på Skaret. Høvdingen på Skaret er jo utvilsomt Geir Rødal, innehaveren av Eventyrlige Skaret, som også solgte Lysgården til nettopp Eikrem Eiendom AS.

– Geir Rødal og hans dyktige stab skal ta seg av alt det praktiske rundt utleie av leilighetene i Lysgården. Jeg er usikker på om jeg hadde kjøpt Lysgården om det ikke var for Eventyrlige Skaret. De ordner alt for mine gjester. Og ikke minst er det tilgang på frokost, lunsj og middag i nabobygget.

Geir Rødal sier at han sjøl så for seg leiligheter på Skaret for en del år siden. Han synes det er helt topp at Eikrem Eiendom flesker til med en storinvestering på Skaret.

Klart folk vil trives

– Et veldig positivt prosjekt. Jeg tror markedet kommer av seg sjøl. Dette er utvilsomt leiligheter av høy standard. Omgivelsene er de aller beste. Bare se på utsikten fra verandaen her. Klart folk vil trives i ei slik leilighet, sier Rødal.

Geirr Falch Eikrem understreker at det er en stor og omfattende ombyggingsjobb. Den eldste delen av Lysgården er den gamle MOI-hytta, bygd på 60-tallet. Så ble resten av tømmerbygget satt opp i 2001. Nå skal alt renoveres til 2017-standard innvendig, men man tar vare på mye av det koselige tømmerpreget.

– Vi håper på byggestart for resten av prosjektet i løpet av sommeren, men først er det en del søking og papirarbeid som må unnagjøres og klareres, sier Falch Eikrem.

Alt er nytt, men tømmerpreget er beholdt i den største utleieleiligheten på Skaret. Foto: Eirik Heen
Geir Rødal (t.h.) og Geirr Falch Eikrem samarbeider på Skaret. Foto: Eirik Heen