MOLDE: – Ja, dette blir veldig artig, og nå er vi virkelig i støtet, sier Ulrik Bolsønes, vokalist og gitarist i det unge Molde-bandet Revolt V - noe de øvrige nikker energisk til.

– Vi har holdt på i to år, og de første halvannet år var bare oppvarming. Nå har vi fått oss de første festivaljobbene, og Moldejazz er en av dem. En ny EP er straks rundt hjørnet, og så er vi jo med i nettkonkurransen musikkprisen.no. Med folks hjelp kan vi oppnå både festivalspilling og studiotid. Hint-hint!

– Blir det releasekonsert av EP-en på Dockside?

– Nei, vi sliter litt til å få egnet lokale til den egentlige releasekonserten. Det er rett og slett for dyrt å leie lokale for unge folk som oss i Molde. Så ja; vi er ute etter støttespillere. Og gjerne litt godvilje fra de som har lokaler, sier Bolsønes.

Lærer av alt

– Dere har jo hver for dere også vært med på for eksempel Grease og UKM?

– Ja, vi lærer av alt, og det er viktig å vise seg på alle måter. Og kreativt sett er det alltid noe som ligger og koker. Låter kan komme nesten av seg sjøl, sier Ulrik Bolsønes.

Herman Mjåseth sier at vegen ikke er lang fra første prøvespilling – som de tar opp – til at de sammen klarer å få til låter de står for, og som de er fornøyde med.

– Og de får vi på Dockside?

– Åja, pluss en del coverlåter. Låter som vi sjøl liker fra band som for eksempel The Strokes. Uansett skal det gå varmt for seg, og om plassen blir litt liten på scena her så får vi heller jobbe oss ut over mot publikum, forteller Ulrik. Som i perioder kan få Mick Jaggers scenemoves til å likne «Den Gylne Spaserstokk» i sammenlikning.

– Dere er aktive på sosiale medier og?

– Javisst. Ikke minst på Youtube. Til videoen til singelen Oh! – som er spilt inn i en parkeringskjeller i Molde – fikk vi hjelp av Andreas Tovan. Jo, vi må være synlige og aktive på sosiale medier i 2017, sier Oliver Fremo Amundsen, trommis i bandet.

Visuell merkevare

– Vi har fått god hjelp til visualisering av Selma Feght, og av mor til Oliver, som er grafisk designer. Vi er innmari heldige som bor i Molde, for her har vi musikklinje, sier Sigurd Skjølberg, bassist i bandet.

– To av oss går der allerede, og de andre begynner sannsynligvis til høsten, og det vi lærer der er gull verd.

Bandet håper på å dra mange publikummere til Dockside/Silverfox skjærtorsdag.

– Det kommer sannsynligvis mange som er eldre enn oss, og det er normalt de som liker musikken vår best også, avslutter Emil Wold.

HVA: Konsert med Revolt V

TID OG STED: Dockside 13. april kl. 20.00