Klubben – som holder til i lokalene til gamle Molde Bryggeri i Strandgata – åpnet for første gang i november i fjor.

– Besøket varierer litt, men er stort sett bra. Og når vi har ball eller neonparty som i kveld så kommer det veldig mange, sier Simen Olsen Lundgren (17) og Vegard Barlaup (16). De sitter i styret for klubben og har vært med siden starten.

– Molde har ikke mange slike treffsteder der ungdom der de kan komme og danse, slappe av, spille biljard og treffe andre. Dette er snart det eneste stedet som er igjen hvor ungdom bare kan treffes. Et bra alternativ til å sitte heime og spille eller bare sløve.

Fra distriktet

Klubben tar maks 120. Annenhver lørdag er det åpent, og det veksler mellom vanlig klubbkveld, og et tema, som valentinsball, eller som nå – neonparty. Lørdag var det helt fullt. Ungdom mellom 13 og 17 med sjøllysende maling i ansiktet og på klærne slo seg løs på dansegolvet til dundrende rytmer.

Ingvild Bergset (16) hadde tatt turen fra Elnesvågen for å gå på neonparty.

– Jeg har vært her flere ganger. Det er kjempebra når det er ball. Et veldig bra sted å bli kjent med andre.

Ikke bare for dansere

Klubben drives i stor grad av ungdommene sjøl, og det er klubbens ungdomsstyre som bestemmer hva slags arrangement som skal være. Informasjonen blir spredt på Facebook og Snapchat. Klubben har et utspring i Noise danseklubb, som holder til i de samme lokalene. Noise-logoen lyser over inngangsdøra.

– Derfor er det mange som tror at dette er bare for dansere og de som går på Noise. Det er helt feil. Det er for alle mellom 13 og 17. En trenger absolutt ikke å være noe danser, her kan man bare henge med andre og være sosial, understreker Vegard og Simen.

– Derfor kommer vi til å skifte navn, slik at folk ikke så lett forveksler det med danseklubben. Så hvis noen har forslag til et bra navn så er det bare å komme med det.

Lite bråk

Klubben har sjølsagt totalt rusforbud. Hittil har det ikke vært mye bråk, eller vansker med forbudet. Politiet er som regel innom en tur, det var de også lørdag kveld.

– Det har aldri vært noe større problem her. Det er ungdom som har det artig. At noen av og til prøver seg må vi regne med. Ungdom er ungdom. Men det virker veldig bra her, sier politibetjent Svein Magne Malmedal som var innom og slo av en prat med ungdommene.

Søker støtte

Til nå har klubben drevet helt uten noen offentlig støtte – kun med litt privat støtte og inntekter fra inngangen. Det koster 50 kroner å komme inn. Foreldre stiller som vakter og betjener kiosken.

– Vi har planer om å søke kommunal støtte til driften videre, sier Berit Barlaup som tok seg av kiosken lørdag kveld, og har vært en viktig drivkraft for klubben.

– Det har gått bra til nå, men vi har lyst til å utvide tilbudet litt og det koster. Men det er ikke mange slike steder igjen for ungdom, og besøket tyder på at det er et behov. Så vi har håp om at vi kan få noen offentlige midler også.