De siste ukene har det vært mange kanselleringer av SAS-avganger fra Kristiansund lufthavn på Kvernberget. Nå vil Kristiansund og Nordmøre Næringsforum (KNN) ta saka opp med ledelsen i flyselskapet.  Det er Tidens Krav (krever innlogging) som skriver dette.

Bare de siste dagene har det vært 2-3 kanselleringer pr dag, og passasjerer som skulle ha landet i Kristiansund, måtte være med til Værnes og sette seg i bussen. Ifølge Tidens Krav valgte flere å leie seg bil for å unngå flere timer i buss.

– Vi tok umiddelbart kontakt da ankomsten fra Oslo ble kansellert på grunn av været for to uker siden. Siden den gang har det vært utfordringer med fullbookinger og forsinkelser, sier Erika Indergaard i Kvernberget vekst til Tidens Krav.

Finn Backer i KNN har nå bedt om møte med SAS for å ta opp problemene.

– Alle kanselleringene kan føre til at næringslivsfolk ikke tør å reise til Kristiansund, hvis de ikke vet at de får lande. Vi skulle møte folk som var med ettermiddagsflyet torsdag, som ble dirigert videre til Trondheim. De ville ikke ha vært i Kristiansund før seint på kveld. Derfor var det bare for dem som skulle besøke oss å reise tilbake til Oslo igjen, sier Backer.

Han sier til avisa at folk i Kristiansund opplever at SAS ikke prioriterer Kvernberget.

SAS på sin side skal ha forklart kanselleringene med både dårlig vær, sjukdom blant kabinansatte og forisnkelser som førte til at arbeidstida for crew hadde gått ut.