Vil unngå samme artist

Torsdag ble det klart at det finske tenåringsidolet Isac Elliot, som har gjort stor suksess i Europa og særlig i Norden, er booket til årets festival.

– Det blir flere konsertaktører i Romsdal i 2017. Konkurrerer dere også om artistene?

– Artistbooking er en prosess hvert år. Det handler om hvem vi ønsker oss, men også om hvem som er på turné hvor på hvilket tidspunkt. Det er en kabal hele vegen. Flere festivaler er også av det gode. For eksempel har vi samarbeidet med Notodden om en artist som Lizzie. Det gjør det mulig å hente internasjonale artister, sier Landbakk.

– Hvor lenge jobbet dere med å lande Elliot?

– Vi har jobbet med det i fem måneder, sier Landbakk.

– Hvis Elliot sto på plakaten på en annen festival i Romsdal, ville han da vært aktuell for Raumarock?

– Nei, det vil vi unngå, sier Landbakk, og legger til:

– Nå er jeg litt usikker på profilen til den nye festivalen i Molde. Men jeg ser ikke på dette som noe problem ennå. Jeg har holdt på med dette siden 1995, og har for lengst sluttet å se spøkelser.

Antall festivaler konstant

Landbakk minner om at Raumarock hadde «nesten-rekordhøyt» besøk i 2016, på 7.500 publikummere - det beste siden 2012, da Bryan Adams sto på scena og besøkstallet var 8.500.

– Nå har det forsvunnet to festivaler i Kristiansund. Og dukket opp en ny aktør i Molde. Over tid er antallet festivaler noenlunde konstant. Vi har klart oss godt, til tross for konkurransen fra Sunnmøre. Selv om vi kanskje hører noe mindre sunnmørsdialekt på Nes, sier Landbakk.

Han er mer opptatt av festivaler som går samme helg som Raumarock, som Olavsfestdagene.

– Festivaler som ikke er tett innpå oss, klarer jeg ikke å se den store konkurransen fra. Da går folk bare på flere festivaler, sier han.

Håper på Beatles-tilstander

Landbakk nøler ikke med å beskrive Elliot som «Nordens desidert største popikon».

– Forventninger..?

– Det har vært Beatles-tilstander rundt ham lenge. Jeg håper på det samme på Åndalsnes. Hvis det blir fullt, får vi vel inn 5.000, sier Landbakk.

Konserten med Elliot 5. august er en del av «Ung Raumarock», og utgjør konsertdelen av Raumarock Akademiet.

– Her blir det lagt til rette for et ungt publikum, selvsagt uten alkoholservering. Dørene åpner etter foreløpig plan kl. 11.30 og avsluttets kl. 15.30. sier Landbakk og legger til:

– Nå er programmet komplett og vi er strålende fornøyd. Det blir tre knallgode dager på Åndalsnes i år også.