JULSUNDET: – Vi ønsker å lage et nytt sentrum for Julsundet og Søre Fræna. For det første bygger vi nå en splitter ny Bunnpris-butikk som erstatning for dagens Joker Jendem. Men her blir også ledige lokaler for både frisør, gatekjøkken, butikk og kontor. Vi jobber også for å få etablert bensinstasjon og vaskehall. Vi er overbevist om at alt dette blir viktige tilskudd til et området som er i stor vekst, sier søstrene Sigrid Sandersen (36) og Kirsti Husevåg (33).

Flere alternativ

Det er åtte år siden de tok over driften av den lille dagligvarebutikken på Jendem. Området har vokst og vokst – butikken har vært for liten og umoderne i en årrekke. Først var planen å bygge ved siden av Ekkobanen, men dette alternativet ble vraket av flere årsaker. Så var det Torhaugmyra i Aukra som var mest aktuell. Men for et halvt år siden dukket det beste alternativet opp, nemlig kjøp av Hollingbygg sitt forretningsbygg på Hollingen.

KISI Eiendom AS (Kirsti og Sigrid) har kjøpt Hollingbygg av Slettedal Eiendom AS. Håvard Husevåg og Øyvind Sandersen er gift med de to butikksøstrene, og de er i høyeste grad med på storsatsingen. Alle fire har klare visjoner om Julsundet Torg, et tilbud som skal få folk til å handle mer og gjøre flere ærend lokalt i stedet for i byen.

Lang prosess

– Det har vært en lang prosess, men til gjengjeld har vi nå landet på den beste løsningen. På den klart beste tomta med det største potensialet for flere nyetableringer, sier Øyvind Sandersen.

Dagens Hollingbygg er 600 m2 i grunnflate, med to etasjer. Så er Angvik Byggkompani AS i gang med utbyggingen av en nytt butikkbygg på 975 kvadratmeter. Dette bygges sammen med eksisterende bygg.

Satser over 20 mill

– Totalt er dette ei satsing på over 20 millioner kroner. Vi er helt sikker på at det finnes kremmere her ute som kan tenke seg å satse i et område med så stor vekst. Så skal vi bygge og drive en Bunnpris butikk på 730 kvadrat, over dobbelt så stor som dagens Joker-butikk. Det blir motoren i Julsundet Torg. Det bor nå godt over 2000 mennesker her ute, det er snart like stort som Åndalsnes. Og vi er store patrioter som er svært glad i kundene våre, sier søstrene.

Den nye Bunnpris-butikken skal være åpningsklar i begynnelsen av oktober. Med opsjoner på kjøp av naboareal er det snakk om over sju mål med forretninger, parkering, bensinstasjon og vaskehall.

– Det er veldig artig å skape noe sammen med min søster Kirsti. Hun bor i Aukra, jeg bor i Fræna. Målet er å bygge opp en kjempebutikk og gi hele området enda et løft. Vi gleder oss ekstremt, sier butikksøstrene.