I juni skal det omstridte nybygget på Storkaia i Molde, som fortsatt debatteres i sosiale medier, stå klart, slik at Molde Havnevesen KF og Molde og Romsdal Havn IKS kan ta det tre etasjer høye bygget i bruk.

Det får konsekvenser for hvordan Moldejazz skal rigge sin arena i Alexandraparken. Hovedteltet i Alexandraparken blir ti meter smalere, det blir ikke plass til loungetelt og publikumskapasiteten blir noe mindre.

– I fjor var teltet 20 meter dypt og 30 meter bredt. I år blir det 25 meter dypt og 20 meter bredt. Det vil framstå mye smalere, og se annerledes ut. Det blir heller ikke plass til loungeteltet på vestsida. Derfor planlegger vi å supplere med småtelt, slik at vi får en del areal under tak, sier Hans-Olav Solli.

– Blir det en dårligere arena?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg tror ikke publikum vil merke særlig forskjell. Parken vil likne tidligere år, og framstå som intim og kompakt, med en variert musikkmeny, sier Solli.

Kapasitet på rundt 1500

Med årets rigg blir publikumskapasiteten noe redusert, fra fjorårets 1800 til 1400-1500. Ellers vil parken framstå som fjoråret, med belysning i trærne og et mindre loungeområde mot Tollboden.

– Vi ser også på hvordan vi kan videreutvikle parken ytterligere fra i fjor. Nå som programmet er klart såpass tidlig, kan vi bruke enda flere krefter på det produksjonsmessige, sier Solli, og legger til:

– Nybygget gir oss også noen fordeler. Vi kan ha backstage-område inne i det nye huset, og vann og strøm er lagt opp slik at det er hensiktsmessig for oss, sier Solli.

Konserter kl. 21 og 23 hver dag

Moldejazz har lansert ei ny scene på Rådhusplassen, et såkalt Magic Mirror-telt med konserter hver kveld kl. 21. Likevel legges det opp til fullt program i parken.

– Konkurrerer dere med dere selv?

– Vi har vurdert det, men kommet fram til at vi vil tilby fullt program for Alexandraparken-fansen. Det er jo her vi ønsker å dekke inn folkefesten, innenfor rammene av jazzfestivalen. Musikalsk sett tror jeg det er riktig avpasset, slik at de som er på Rådhusplassen eller museet kan fortsette festen videre i parken, sier Solli.

Moldekollektivet Soul 06 åpner showet for Cory Henry & The Funk Apostles på mandag og for D’Sound på tirsdag. Onsdag er det klart for «world music-kveld» når Bogue Chitto åpner for party-bandet Mambo Companeros. Torsdag fortsetter bluesdagen på Romsdalsmuseet med Silo og Vidar Busk i parken, fredag og lørdag spiller Knut Anders Sørum, etter Silo fredag og etter Hilma Nikolaysen lørdag.

– Jeg er sikkert på det blir knallbra stemning alle kveldene med disse navna, sier Solli.

Skal stå ferdig 9. juni

Havnedirektør Olav Akselvoll forteller at dato for overtakelse av nybygget er 9. juni, i god tid før festivalen.

– Vi har hatt et samarbeid med jazzfestivalen i alle år, også når det gamle énetasjesbygget sto der. Vi fortsetter med å tilby jazzen arealer i Hamnegata og på Storkaia, i tillegg til backstage-fasiliteter, samt strøm og vann. I tillegg tilrettelegger vi nå for en fremtidig teltløsning for jazzen. Vi har en god dialog med festivalen, og oppfatter at de er positive til utviklingen, sier Akselvoll.

– Nå som bygget har reist seg, hvilke tilbakemeldinger har dere fått?

– Vi har ikke fått noen spesielle tilbakemeldinger på det, sier Akselvoll.

Det er Lusparken arkitekter som har tegnet det nye havnebygget. Planleggingen av nybygget i Hamnegata 8 startet i 2008. Etter flere administrative og politiske runder, inkludert to ulike anbudsprosesser, ble det signert dendelig avtale om bygging i juni 2016. Det er Røberg Bygg AS som er totalentreprenør.

– Med det nye bygget blir det en helt ny hverdag for oss. Vi får samlet alle funksjoner, og de ansatte får sitte sammen. Noe av bygget skal leies ut, da til havnerelaterte virksomheter, sier Akselvoll.

Suksess: D'Sound følte de var på hjemmebane da de spilte i Alexandraparken lørdag kveld. Både publikum og bandet var strålende fornøyde etterpå. Foto: Hogne Bø Pettersen