De svært gode meningsmålingene for Senterpartiet gjør det realistisk at Geir Inge havner på Stortinget i september.

Møre og Romsdal stiller med en delegasjon på 15 til landsmøtet i Trondheim. Samme dag som landsmøtet åpnet, kom det en rekordhøg meningsmåling for Senterpartuet i Dagens Næringsliv. De er større enn Frp, og Jenny Klinge ser ikke bort fra at veksten kan fortsette.

Trer ikke reformer nedover hodet på folk

– Dette går knallbra. Det nye er at oppslutningen øker i alle deler av landet. Ikke rart at Høyre og Frp skjelver. Vi vil ta hele landet i bruk. Politireformen, kommunereformen, omorganiseringen av HV, rovdyrsaken, alt dette er saker som gir uttelling for oss. Vi er ikke bakstreversk, vi lytter til det folket mener og trer ikke reformer ned over hodet på folk mot deres vilje, sier Jenny Klinge.

Avviser dobbeltmoral

Hun forventer en tøff valgkamp, som hun gleder seg til. Lørdag gikk Høyre ut og anklaget Sp for dobbeltmoral i sentraliseringsdebatten, og viste til at samvirkebedriftene Nortura og Tine har gjennomført omfattende sentraliseringer av virksomheten.

– Dette er en helt irrelevant sammenlikning, dette er private bedrifter. Vi skal legge til rette for kommunene slik at det kan bo folk i hele landet. Det blir nok skarpe utfall i valgkampen, men jeg tror det skal bli artig. Nå skal jeg samtidig få med meg Geir Inge på tinget, det blir ekstra stas, sier Jenny Klinge.

Trygve Salgsvold Vedum får det meste av æren for den store framgangen til Senterpartiet. Han fortsetter som leder. Søndag er det avstemming over partiprogrammet.