ÅNDALSNES: Onsdag var det klubbkveld for alle medlemmene, og mange av de 230 aktive fotballspillerne i Åndalsnes Idrettsforening tok turen til klubbhuset. I tillegg var det håndballspillere, friidrettsutøvere og andre representanter til stede. Denne 100-åringen er en sprek idrettsforening med stor bredde og aktiviteter som ofte preger sentrum av Rauma.

– Både unge og eldre fotballspillere skiftet til jubileumsantrekk i løpet av kvelden, sier Geir Christer Nygård, som selv satte preg på fotballen på Øran stadion i mange år.

Nå har Nygård funnet sin plass i rekkene som tillitsmann for fotballspillerne. Sammen med Hilde Kittang Alnes, Elin Gjengstø Grøtta, Lillian Fjørtoft og Øyvind Bjorli var de høyt og lavt for at flere hundre skulle få en fin kveld.

Idrettsforeningen har samlet både unge og eldre i sportslig kamp gjennom hundre år. Seniorlaget var helt opp i 1. divisjon på 90-tallet, nå befinner det seg i 5. divisjon.

MFK-sesongkort i premie

Et overraskende innslag var at spillerne som var til stede skulle velge tre ting å legge vekt på som viktige tema fotball. Alle som la sine svar i bøtta var med i konkurransen om et sesongkort på Aker stadion. Begrepene det skulle velges i var blant andre begeistring, glede, innsats. lagånd, samarbeid, entusiasme, interesse og så videre.

Sparebanken Møre hadde konkurranse som engasjerte ungene og Bunnpris spanderte pølser og frukt. Alt dette skjedde mens de unge sjekket sine nye jubileumsdrakter.

Noen benyttet også anledningen til å sjekke synet hos optiker Ingunn Heinåli.

Jubileumsbok og turnering

Det foreligger en omfattende jubileumsbok som mange har bidratt til å produsere, forteller Geir Christer Nygård. Jubileumssesongen blir også svært begivenhetsrik.

– Det blir stor fotballturnering 10. juni, der fotballkretsens unge spillere vil bli invitert cup. Seinere på sommeren, nærmere bestemt 16. august, kommer Akerakademiet og Molde Fotballklubb med Ole Gunnar Solskjær i spissen på besøk med sin distriktsturné, sier Nygård.

Ny drakt: Øyvind Bjorli (t.v.) sammen med Sigurdur Valur Petursson som er keeper på et av guttelagene til ÅIF. FOTO: OTTAR RYDJORD Foto: OTTAR RYDJORD