MOLDE: – Vi har jo mast litt om å få i gang bluesen på Moldejazz igjen. Det har jo vært en rekke fantastiske blueskonserter, vet du. Jeg har jo levd ei stund og husker Muddy Waters i 1977 i Molde kino. Ja, også BB King, selvsagt, han var vel her to ganger. Og Gary Clarke, sier Aarseth, som sitter i styret i Fan It Bluesclub på Kleive.

– Hvilke forventninger har du til Taj Mahal og Keb’ Mo’ Band?

– Når de kommer med fullt band, blir det skikkelig trøkk, som jeg tror vil fenge ulike generasjoner. Kombinasjonen med Bernhoft er god, mener Aarset, som også gleder seg over at byen får flere nye festivaler i løpet av 2017.

– Molde er i ferd med å våkne som musikkby, mener han.

Fra tre til to konserter på museet

Onsdag slapp Moldejazz ni nye artister; blant dem blueslegendene Taj Mahal og Keb’ Mo’ Band og Jarle Bernhoft & The Fashions Bruises på Romsdalsmuseet torsdag 20. juli. Fra før er det kjent at Sondre Justad og Aurora spiller på museet onsdagen.

– Det har lenge vært en tanke å få blues tilbake på programmet, som helt klart er innafor og riktig av oss som jazzfestival. Taj Mahal har legendestatus, og er den største nålevende bluesartist. Og viktig, han lager ny musikk, sier festivalsjef Hans-Olav Solli, og legger til:

– Bernhoft har vært her før, både solo og på den spesielle dagen 22. juli. Nå gleder vi oss til å høre ham med bandet. Bernhoft har en god standing i Molde, sier Solli.

Han forteller at riggingen av museet blir lik fjoråret; med en mer intim setting og publikumskapasitet på 5.000.

– Vi har gått ned fra tre til to konserter for å unngå å holde folk der for lenge. Nå kan de gå videre ut på byen. Torsdag blir det to blueskonserter i Alexandraparken, sier Solli.

– Publikum er vinnerne

– I år blir det festivaler i Molde både i juni og august. Hvilke konsekvenser får det for Moldejazz og oppslutningen om uke 29?

– Publikum er de store vinnerne her. De får et fantasisk tilbud. Men med det programmet vi har levert, tror jeg ikke det skal gå utover oss. At andre aktører kommer til, virker skjerpende for oss. Vi er også opptatt av å bli enda tydeligere på vår profil, sier Solli, som kan by på over 50 konserter på årets program.

– Med teltet på Rådhusplassen går vi faktisk opp i antall konserter, sier Solli.

Neste uke slippes programmet i Alexandraparken. Også programmet i parken på dagtid og barneprogrammet gjenstår.

TAJMO:: Sangeren og multiinstrumentalisten med legendestatus, Taj Mahal, forener krefter med Keb Mo, som står for den gammeldagse countryblues-stilen. Foto: privat