MOLDE: – Vi er veldig fornøyd med de første månedene. Vi har opplevd en stor kundetilstrømming og god velkomst i Molde og omegn, sier avdelingsbanksjef Meier Brevik ved Sunndal Sparebanks Molde-kontor.

Overraskende

Det kom høyst overraskende da Sunndal Sparebank i fjor høst kunngjorde at den snart 125 år gamle banken ville etablere sitt første avdelingskontor utenfor hjemkommunen i Molde. Et marked hvor bankkonkurransen er beintøff, og hvor Danske Bank i fjor valgte å legge ned sitt kontor etter å ha vært i byen siden 1972. Meier Brevik og hans kollega Stig-Einar Søensen, som utgjør staben ved Molde-kontoret, kom for øvrig fra Danske Bank.

– Hva har nettverket dere har bygd opp i tiden i Danske Bank i Molde betydd?

– Vi har trukket veksler på at vi har jobbet i markedet i Molde noen år. Samtidig har etableringen hatt nyhetens interesse. Disse to tingene har bidratt til den gode starten. Og vi har mye frisk kapital som gjøres tilgjengelig for nye gode prosjekter, sier Meier Brevik.

Personmarkedet

Han forteller at det i all hovedsak er personmarkedet Sunndal Sparebank har jobbet mot i Molde, med hovedfokus på boliglån. Men det kan ifølge avdelingsbanksjefen også bli aktuelt å se litt på bedriftsmarkedet etter hvert.

Møreaksen og nytt sykehus

– Molde er en by i vekst. Byen har relativt lav arbeidsledighet og positive signaler for framtida, både knyttet til befolkningsvekst og sysselsetting. Vi er rigget for vekst, og er optimistiske med tanke på framtida. Prosjekter som sjukehusbygging, Møreaksen og positive signaler i bransjer som transport, maritim næring, oljerelatert tjenesteyting og bygg og anlegg, borger for fortsatt vekst og sunn økonomi i private husholdninger sier Meier Brevik. Brevik.

Godt år for banken

Sunndal Sparebanks driftsresultat før skatt i 2016 endte på 27 millioner kr. Samlet forretningskapital utgjorde 3,4 milliarder kr. Banken hadde ingen tap i fjor.