AUKRA: Våren 2015 skrev Romsdals Budstikke at Byggspesialisten A. Hammerø AS hadde planer om å bygge opptil 60 nye boliger på Eidskrem i Aukra kommune, men at dårlig vanntilførsel kunne stoppe prosjektet.

– Lavblokk er konsentrert bebyggelse, med et krav på slokkevannskapasitet på 50 liter per sekund. Slik er ikke vanntilførselen i dag, sa prosjektleder Oddbjørn Rishaug til avisa den gang.

Eget deponi for slokkevann?

Nå kan han imidlertid fortelle at reguleringsplanen er godkjent, og at de kommer til å begynne realiseringen av prosjektet i løpet av første halvår neste år.

– Da skal vi starte med infrastruktur og opparbeidelse av området. Vi har mulighet til å bygge eneboliger og firemannsboliger, men en del av området er regulert til lavblokk. Her er kravet om høgere slokkevannskapasitet fremdeles ikke innfridd. Enten blir dette løst i kommunal regi etter hvert, eller så må det løses privat. Vi ser nå på muligheten for å opprette et eget deponi for slokkevann, sier Rishaug.

– Har et stort potensial

Prosjektet, som har fått navnet Kobbevika Panorama, omfatter både leiligheter, eneboliger og firemannsboliger.

– Dette er et friområde som er av stor verdi, med Stikk Ut- tur ute på Ramshaugen og gravrøyser nede i Kobbevika. Det er planlagt en lavblokk med 20 til 25 leiligheter, seks eneboligtomter og fire til fem firemannsboliger. Området ligger overfor båthavna, på sørsida av det gamle Eidskremfeltet, så det er kort avstand til badestranda. Du har utsikt mot Gossen, Otrøya og Kjerringsundet. Julsundet er et fint og populært område, og det har vist seg å være et godt marked der ute, sier Rishaug, som mener området har et stort potensial.

– Vi kommer nok til å selge noen av eneboligtomtene, og bygge ut firemannsboligene og lavblokka i egen regi, legger han til.

Varierer utseende

Rishaug sier at det blir mellom 50 og 60 boliger, men at de ikke kan sette et eksakt antall.

– Plutselig blir det en etasje mindre eller mer på lavblokka, som gjør at vi mister eller får fire-fem leiligheter. I en slik lavblokk kan antallet fort variere med ti leiligheter fra eller til, sier prosjektlederen, som sier at utseende på boligene de bygger sjeldent er lik:

– Arkitektene er flinke til å variere materiale, form og farge. For tida holder vi på å bygge en femmannsbolig i Grandvegen og en firemannsbolig i Fjellbruvegen. Sjøl om det er samme arkitekt som står bak, vil disse to få forskjellige preg. Det handler om å få byggene til å gli inn i terrenget, og passe med omgivelsene.

Flere prosjekt på gang

Rishaug sier at Kobbevika Panorama fortsatt er tidlig i prosessen.

– Vi har ulike prosjekt i sentrumsområdet i Molde som står i kø, og som vi ønsker å avslutte først. Hvis vi kommer i gang på Eidskrem som planlagt, ser jeg for meg at tomtene vil være byggeklare i løpet av 2018. Det er det som er målet vårt, og som vi kommer til å strekke oss etter, avslutter han.

Det lysegule feltet viser eneboligtomtene, mens det mørkegule viser hvor firemannsboligene skal opp. Det gule feltet nede i venstre hjørne viser hvor lavblokka er planlagt. Foto: Planforslag
Oddbjørn Rishaug. Foto: Privat