Avinor har inngått avtale med Skyhøyt og morselskapet Phi Entertainment om utleie av arena på flyplassens området 25. og 26. august 2017.

– Det er viktig å understreke at vi leier ut en del av vårt anlegg. Resten av driften vil gå som normalt, sier John Offenberg.

– Vil det lande og ta av fly under festivalen?

Kan sammenliknes med 2008

Offenberg forteller at arealet som er utleid er flyoppstillingsplassen lengst mot vest – der hvor det gjerne står private småfly.

– Akkurat hvor det blir inn- og utgang for publikum er vel ikke helt avklart ennå, det finnes flere muligheter. Men begge deler blir utendørs. Ellers er det arrangør som tar seg av logistikken, sier Offenberg, og legger til at arrangementet kan sammenliknes med markeringen av rullebaneforlengelsen i 2008.

– Hvorfor vil Avinor leie ut arena til en konsetarrangør?

– Vi ble kontaktet av arrangør. Det er jo et helt spektakulært prosjekt, som vi ønsker å være med på å teste ut. Det har jo ikke vært gjort liknende før.

– I Norge...?

– Det tør jeg ikke å si. Men i hvert fall ikke her på Årø.

– Kan det bli aktuelt med gjentakelse?

– Vi har inngått en todagerskontrakt. Dette blir en prøve. Så får vi finne ut om det er noe vi kan gjøre igjen, sier Offenberg.

Trenger 5.000 publikummere pr. dag

Festivalsjef Pål Henning Ilstad i Skyhøyt forteller at det er godt å komme i gang med artistslipp, etter å ha ruget lenge på navnene.

– Vi tar i litt, så det vil bli søkt om å rigge til en kapasitet på 15.000 publikummere. Flyplass-temaet vil gå igjen - for eksempel kjøper du boardingkort til konsertene, og i samarbeid med Widerøe blir det egen VIP-lounge.

– Hvor mange trenger dere å ha inn?

– 5.000 pr. dag må vi ha, sier Ilstad.

– Hva med logistikken – hvordan skal folk komme seg på festival?

– Politiet ønsker å strupe bilkjøring til flyplassen i størst mulig grad, så vi ser på ulike muligheter. Vi skal ha sykkelparkering og parkering i nærområdet.

– Hvor mange mennesker blir involvert fra arrangørsida?

– Rundt 200, inkludert frivillige, sier Ilstad, og legger til at kjøp og salg i stor grad vil foregå med app-en Tikkio. Festivalen får 15-årsgrense, med bånd-system.

– Har dere fått på plass sponsorer og samarbeidpartnere?

– Ja, vi har signert avtale med Istad Kraft og flere andre, som vil bli sluppet etterhvert som de selv ønsker det, ser Ilstad.

– Når slipper dere de siste artistene?

– Målsettingen er så fort som mulig. Det er bare detaljer som mangler, kontraktene er signert, sier Ilstad.

Billettsalget startet fredag. Todagerspass koster kr. 1599, éndagspass kr. 899.

Det er det såkalte GA-området - General Aviation – som blir inngjerdet festivalområde. Festivalpublikummet skal ikke innom avgangs- og ankomsthallen. Scenen blir ved internvei (de hvite strekene), lengst til høyre i bildet, ved de små flyene. Foto: Wiggo Hovde