Ble byttet ut

– Vi kommer til å foreslå at Berit Tønnesen skal fortsette som nestleder. Men sjøl om alle utsendingene fra Nordmøre står sammen i denne saka, må vi har hjelp fra andre, blant andre AUF. Det håper vi å få til, sier Lilly Gunn Nyheim til Rbnett.

Hun varsler derimot ingen kamp for å forsvare sin egen plass i styret.

Hvem drar til landsmøtet?

Det har også vært mye oppmerksomhet rundt hvem som skal representere Møre og Romsdal Arbeiderparti på landsmøtet i Arbeiderpartiet som starter den 20. april. Her er ingen av ordførerne/varaordførerne fra de tre største byene med i delegasjonen på 13 fra vårt fylke.

På fylkesårsmøtet lørdag ble det snakket om å prøve å få med Eva Vinje Aurdal, ordfører i Ålesund, som landsmøtedelegat. Om dette resulterer i et konkret forslag når valget finner sted søndag formiddag, vet vi ikke. Vi snakket med et par av de som er innstilt til deltakelse på landsmøtet, de kjente ikke til at Eva Vinje Aurdal kan bli lansert igjen.

Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik og fylkesleder Per Vidar Kjømoen maner til innsats i valgkampen for å få regjeringsskifte. Foto: Olav Skjegstad