HJELSET: Skal det bli slutt på å gå i butikken også nå da? Vi retter spørsmålet til butikkeier Kjell Ove Voldsund, som har drevet dagligvarebutikk på Skjevikåsen siden 2001. Han overtok etter foreldrene. Familien Voldsund har drevet kolonial i 52 år. Og nå blir det altså nettbutikk. Voldsund svarer:

Kunder i butikken er livet

– Det skal definitivt ikke bli slutt på kunder i butikken. Aldri i livet. Møtet med trivelige kunder i butikken, livet i manesjen, er det beste med denne jobben. Nettbutikken kommer inn som et supplement. Travle småbarnsforeldre, folk som ikke kommer seg så lett ut, folk som er rammet av sjukdom. Livet blir jo enklere hvis de kan få alt de trenger levert på døra, sier han.

Mer som et pilotprosjekt

Eurospar Skjevik har 22 ansatte og omsatte for 60 millioner netto i fjor. De er en av to butikker i hele fylket som nå lanserer sin egen nettbutikk for dagligvarehandel. Voldsund har investert over 100.000 kroner i to plukkevogner som er utstyrt med alt fra vekt til scanner og printer.

– Jeg ser framtida i nettbasert dagligvarehandel. Stadig flere vil ha varene levert hjem til seg, eventuelt at alt er ferdig handlet og betalt når de kommer til butikken etter en travel arbeidsdag – og etter å ha vært i barnehagen. For min del får jeg også utvidet markedet. Nå kan jeg få kunder fra byen eller fra Batnfjordsøra. Vi leverer i Molde og Gjemnes kommuner, sier kjøpmann Voldsund.

Går av seg selv

Butikken har fra før av levert til sjuke og eldre i nærområdet. De har ringt inn sine handlelister. Det får de lov til å fortsette med. Men de som har peiling på nett skal også bruke nett. De bestemmer sjøl tid for utlevering eller henting av varer. – De handler og betaler på nettet. «Kasse» har vi på de nye innovative handlevognene.

En gunstig ordning

Ved kjøp over 1000 kroner koster det 69 kroner ekstra å få varene kjørt hjem, uansett hvor du bor i Molde eller Gjemnes. Handler du for mindre, koster det 20 kroner mer. Det koster ikke noe å få butikkansatte til å handle for deg, hvis du henter varene i butikken og handler for over tusenlappen.

– I utgangspunktet er ikke dette god butikk, vi er avhengig av volum. Vi gjør dette fordi det er spennende og framtidsrettet. Et ekstra tilbud til våre kunder, sier Kjell Ove Voldsund.