Denne uka lanserte ekteparet Rønning ved Aak Bjorlikassa, ei matkasse spesielt tiltenkt hyttefolket. Den inneholder ulike middager, en enklere middag fredag og en mer forseggjort en på lørdag, samt ei melblanding for brød, men man kan også bare kjøpe én elle to middager.

– Vi har tenkt på ulike matkassekonsept i mer enn to år. Nå endte vi opp med denne mot hyttefolk i første omgang, og et produkt som skal gjøre hytteturen enklere, samtidig som man får litt restaurantfølelse, forteller Odd Erik.

Ferdiggreier fra bunnen av

Denne helga står det ungarskinspirert gryte med heimelaga brød og sitronpisket rømme på menyen. Lørdag er det lammemørbrad med persillekrem og bakte gulrøtter, som skal serveres med rosmarinsaus og stekte poteter.

– Særlig fredag har mange dårlig tid, og kjøper noe ferdiggreier. Her får man noe ferdiggreier som faktisk er laga fra bunnen og er skikkelig godt, smiler Kristine.

– Det er stort sett bare oppvarming. Noe kutting, men nesten alt er ferdig tilberedt, så det er kun oppvarming og dandering som kreves, forklarer Odd Erik.

Positivt

De har testet ut konseptet to helger på nettopp hyttefolk og fått bare positive tilbakemeldinger. Nå skal de ha en prøve- periode fram mot påske for å se om det slår an.

– Det virker som det er et behov. Vi har trua, smiler Kristine. Slår det an, er det å satse videre neste vinter. Kanskje med en egen bestillingsportal. Målet er i alle fall å øke produksjonen på kjøkkenet i midt- ukene i «lavsesongen».

– Prisen, denne helga 150–195 per porsjon, ligger vel litt over andre matkasser?

– Grunnen til det er blant annet helt andre råvarer. Hjort, lam eller reinsdyr, som lørdagsmiddagene i pakka vil bestå av, er en eksklusiv råvare. Og her er alt også håndlaga, ikke noe industrielt, påpeker Odd Erik.

– Og så er det meste laga ferdig på forhånd, så man trenger nesten ikke gjøre noe sjøl, sier Kristine.

Mindre matsvinn

Paret trekker også fram at det blir mindre svinn og mindre styr med helgehandelen.

– Og det blir så å si null svinn, reklamerer Odd Erik.

– Har dere allerede fått bestillinger?

– Nå er det tidlig enda, så det har ikke tatt helt av, så klart, men vi har fått noen bestillinger til helga, ja.

– Og noen lurte på om de måtte dra på hytte for å få kjøpe. Du skal få kjøpe om du bare skal være heime også, skratter Kristine.

Odd Erik håper matkassa blir godt mottatt så de kan øke produksjonen på kjøkkenet midt i uka på vinterstid. Foto: Ragnhild Bakke
Potetene i denne første lørdagsmiddagen må man skjære og steike sjøl. Ellers er alt tilberedt på forhånd på hotellkjøkkenet. Foto: Ragnhild Bakke
Fredagsrettene er enklere enn lørdag. Den første i rekken var ungarskinspirert gryte med hjemmelaget brød og sitronpisket rømme. I tillegg til middagene tilbyr de ei ferdig melblanding for å få ferskt brød på hytta. Foto: Ragnhild Bakke
Den første lørdagsretten var lammemørbrad med persillekrem og bakte gulrøtter. Servert med rosmarinsaus og stekte poteter. Foto: Ragnhild Bakke