GARDERMOEN: – Jeg var nervøs da jeg gikk på talerstolen på landsmøtet, men jeg tenkte at jeg hadde noe viktig å si for ungdom. Og reaksjonene har jo vært mange og positive, forteller Celine Nerland.

Celine Nerland (17) fra Molde hadde aldri vært på et partilandsmøte før. Fredag 10. mars debuterte hun på talerstolen under Høyres landsmøte på Gardermoen. Med full videostreaming og over 400 personer i salen holdt Celine innlegg om hvor viktig det er at elever i den videregående skolen får opplæring i ungt entreprenørskap.

– Hvor skal morgendagens arbeidsplasser komme fra? Entreprenører er svaret, kjære landsmøte, sa Celine. Fikk takk av møteledelsen

Etter innlegget på knapt to minutter høstet hun applaus fra landsmøteutsendingene. Og fra møtelederne ble hun bedt om å bli stående på scena litt til, mens møtedirigenten takket henne og roste innlegget.

– Jeg var nervøs da jeg sto på talerstolen, men mange har etterpå sagt at det var bra, forteller Celine til Romsdals Budstikke. Gode ord fra kommunalministeren

– Etter at jeg hadde holdt innlegget, kom Jan Tore Sanner som er Høyres nestleder, bort til meg og sa at innlegget mitt var bra. Det var fint å høre, sier hun.

Seinere treffer Celine på Jan Tore Sanner i mingleområdet på landsmøtehotellet. Sanner er full av lovord om Celines debut på talerstolen.

– Offensivt og godt innlegg. Vi er imponert, sier kommunalministeren.

– Hvilken sak brenner du så sterkt for at du ville snakke til landsmøtet om den?

– Jeg brenner for at alle elever i videregående skole skal få tilbud om Ungt entreprenørskap som valgfag. Det er et fag som gir motivasjon, og i neste omgang kan være med å få ungdom til å lære hvordan arbeidsplasser skapes. Du får for eksempel lære hvordan du starter en bedrift, sier Celine Nerland.

På Facebook har det strømmet inn rundt hundre kommentarer og gratulasjoner til Celine etter talen på Høyre-landsmøtet.

– Veldig kjekt at mange var fornøyd med deg jeg gjorde, sier Celine som var yngst i Høyres delegasjon på landsmøtet.