Det sier Bernhard Riksfjord (Ap), ordfører i Aukra. Han tok pause i formannskapet da nyheten om at Møreaksen er på Nasjonal transportplan kom klokka 12 mandag.

– Jeg så ikke for meg at det ville komme noe i første bolken av Nasjonal transportplan, men jeg håpte på fra rundt 2023. Og slik blir det jo, sier Riksfjord. Og så fyrer han av mot Møreaksen-motstanderne:

– Den som nå fortsatt er opptatt av å ta omkamper, den får bare fortsette å leve i sin egen verden. For alle som har vært optimister og framtidsrettet innen samferdsel så må dette være en veldig god dag, sier han.

Kan ta ned kostnader

I forrige uke kom beskjeden fra samferdselsministeren om at man måtte være forberedt på å ta ned kostnader på ferjefri E39-prosjektene. Det er en beskjed Bernhard Riksfjord mener er uproblematisk, og som han også har tatt til orde for sjøl tidligere.

– Kostnadssida må ses på i alle prosjekt. Også her. Det er jo ikke sikkert vi trenger 110 kilometer i timen hele vegen, for eksempel. Det er mange måter å se på kostnadsnivået på. Prosjektet trenger ikke være perfekt fra første dag, sier Riksfjord

– Hva tenker du om at det er en blåblå regjering som nå får Møreaksen inn på NTP?

– Her har det vært så mange som har bidratt gjennom åra. Ferjefri E39 ble vedtatt av den forrige regjeringa – den rødgrønne, og det har vært en enighet om dette i den nye regjeringa også. Både den rødgrønne og den blåblå regjeringa har jobbet for dette i lag. Men det er de som nå får det realisert, ja, sier Riksfjord, før han går inn igjen for å skåle med formannskapet.