Familiens mor, Synnøve Monsen, som har ansvaret i butikken, representerte firmaet da prisen ble overrakt på Clarion Hotell Gardermoen i midten av februar. Overrekkelsen skjedde på Comfort-kjedens årlige messe, der det også ble utdelt en rekke andre priser.

Prisen består av et diplom som nå står godt synlig i butikken. Det fulgte også med en forgylt krane.

Stor stas

– Det var stas å få prisen, sier Synnøve og legger til at det var en stor overraskelse at en liten butikk i Distrikts-Norge skulle bli valgt ut.

Dagene etter har de mottatt gratulasjoner og blomster, blant annet har ordføreren i Eide sendt sin hilsen.

På hele tida

I det daglige i butikken er det om å gjøre å gi kundene god sørvis og alltid være aktuell i vareutvalget.

– Vi følger kjedekonseptet og legger vekt på å være oppdatert til enhver tid, sier Synnøve Monsen.

– Hvordan er det å drive i rørleggerbransjen nå?

– Vi er heldige og har godt med arbeid. Men det er jo også for oss spennende å se hvordan aktiviteten blir framover. Uansett gjelder det bare å fortsette framoverlent, satse og tørre, tror Synnøve Monsen.

Brovold VVS driver vesentlig i nærområdet og har mye å gjøre med leiligheter og hus, både nytt og rehabilitering. Varmepumper har etter hvert blitt en betydelig del av virksomheten. Et av de største oppdragene så langt er den nye brannstasjonen som ligger noen hundre meter unna.

Begynte i 1955

Firma I. Brovold & Sønn ble startet i 1955 av Ivar Brovold. Rørleggerbedriften ble de første tiårene drevet fra der de bodde på Eide.

Ivars sønn Jan Arild Brovold og kona Synnøve Monsen overtok i 1982. Butikken holdt da til i et hus på Vangen i Eide sentrum. I 1995/1996 tok de et stort steg mot framtida, kjøpte tomt i industriområdet i Skjelvika og etablerte seg i et nybygg med butikk og lager. For kort tid siden ble lokalene utvidet, med en stor lagerhall i stål, som gir rikelig med plass i overskuelig framtid. Der har også to leietakere fått plass.

Tredje generasjon i gang

Sønnene Christen og Øyvind, er nå i ferd med å overta virksomheten, som tredje generasjon i familiebedriften.

– Vi ser lyst på å drive videre. Rørleggerfaget er et etterspurt yrke. Folk må ha vann, avløp og varme, som vi leverer, sier brødrene.

Brødrene har svennebrev i rørleggerfaget. Christen har mesterbrev. De sier begge de vil fokusere på etterutdanning i bedriften for å stå best mulig rustet for framtida.

Bedriften har i alt sju ansatte. Foruten familien sjøl – mor, far og sønnene – har de to rørleggere og en lærling ansatt.

Synnøve Monsen mottar prisen. Foto: Comfort-kjeden